Nieuw op Videoland: The Neon Demon

Nieuw op Videoland: The Neon Demon
Elle Fanning en Abbey Lee in de keiharde modellenwereld

Kijktip :

Videoland heeft er met The Neon Demon sinds kort weer een geslepen diamant van een film bij - al lijkt het verhaal misschien niet heel interessant. Het gaat over Jesse (Elle Fanning), een meisje van het platteland dat het wil gaan maken als model in Los Angeles. Ze blijkt een supertalent, tot dodelijke ergenis van haar collega's.

Cinematografisch vuurwerk
Wat maakt deze film dan zo bijzonder? Het verhaal is geregisseerd door Nicolas Winding Refn (Drive). Deze unieke filmmaker is vrij controversieel, en durft verder te gaan waar anderen stoppen. Bovendien is The Neon Demon waanzinnig mooi gefilmd. Refn kiest zijn shots zeer zorgvuldig, belicht elke scène alsof dit het meest belangrijke onderwerp in de film is en gunt de kijker de tijd om al het moois in zich op te nemen. Geen snelle edits, maar traag bewegende, zorgvuldig gekozen kunst. Een lust voor oog; een schoonheid die je niet vaak ziet in films.

:article:img

Waarschuwing
De film is niet voor iedereen bedoeld: naarmate de spanning zeer langzaam opbouwt krijgt het verhaal een onvoorspelbaar bizarre wending en dit zal veel mensen teleurstellen of zelfs kunnen beledigen. Ook het bijrolletje van Keanu Reeves als een rare moteleigenaar leidt tot zeer vreemde scènes. Een waarschuwing voor diegenen die bijna alleen naar blockbusters kijken is dan ook wel op zijn plaats.

:article:img

Lovende kritieken
De meeste recensies waren zeer positief. The Neon Demon is een vreemde maar zeker lekkere thriller met wat horrorelementen en weinig dialogen. Hierdoor blijft de film boeien. Dit komt ook door de goeie cast plus een geweldige soundtrack, die de film al met al tot een aanrader maken voor de kunstzinnige filmliefhebber. Wel zullen de meningen sterk uiteen lopen. Regisseur Refn stopt zijn werk vol controverse en het script wekt óf liefde óf haat op bij de kijker, en dat opzich is al een hele prestatie.

Cast
Naast Elle Fanning (Maleficent) en Keanu Reeves (John Wick) zijn ook Jena Malone (Contact), Bella Heathcote (Dark Shadows) en Abby Lee (Mad Max: Fury Road) te zien in deze film. De regie is voor Nicolas Winding Refn (Bronson).

The Neon Demon is vanaf 12 juli via deze link te zien bij videoland. Bekijk hier de trailer van de film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV