Netflix-filmrecensie: How it Ends

Netflix-filmrecensie: How it Ends
Forest Whitaker en Theo James in apocalyptische wereld

Kijktip :

Nieuw op Netflix: de apocalyptische film How It Ends. Rockband R.E.M. zong er met 'It's the end of the world as we know it' lang geleden al een liedje over: het postapocalyptische-genre in Hollywood is altijd een grote inspiratie geweest voor het maken van een film. Netflix doet dit nogmaals dunnetjes over, dit keer met Oscarwinnaar Forest Whitaker. Lees hier de recensie van How It Ends.

Gevaarlijke reis
De jonge advocaat Will (Theo James) probeert terug naar huis te keren naar zijn zwangere vrouw Samantha. Hij moet hiervoor duizenden mijlen afreizen samen met zijn schoonvader Tom (Fores Whitaker), waarmee hij een niet al te beste band onderhoudt. Te midden van dit alles is er een mysterieuze apocalyptische gebeurtenis gaande die de wereld in chaos doet veranderen. Een reis vol gevaar, met bendes die uitzijn op benzine, voedsel en je leven.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Netflix kwam onlangs met twee andere films (Lees hier de recensies van Cargo en The Titan) waarin onze planeet ook werd getroffen door rampspoed. Overdaad schaadt, zo ook in How it Ends. Forest Whitaker laat nog aardig acteerwerk zien; het is echter nooit heel geweldig. De gehele film - afgezien van een paar leuke actie-momenten - blijft matig. Dit komt ook door het vage verhaal waarin nooit echt helemaal duidelijk wordt wat er nou aan de hand is met de wereld. Plus: het feit dat het plot ronduit onbevredigend is, helpt ook niet echt mee.

:article:img

20 Miljoen Dollar
De film kostte slechts 20 miljoen dollar om te maken. Naar huidige Amerikaanse Hollywood-standaarden is dat een bijzonder klein budget. Met name de beelden van de landschappen zien er best goed uit, met een paar goeie shots van een stad in puin. Ook de setting van de roadblocks waar de twee doorheen moeten, zijn rijk aangekleed. Het is daarom ontzettend jammer dat het einde van de film je het gevoel geeft dat alles in stof is veranderd.

Cast
Naast Forest Whitaker (Black Panther) en Theo James (Divergent) zijn ook Kerry Bishé (Argo), Kat Graham (All Eyez on Me) en Grace Dove (The Revenant) te zien in deze film. De regie is voor David M. Rosenthal (A Single Shot).

How it Ends is vanaf 13 juli via deze link te zien op Netflix. Genre: Actie, Thriller, Science fiction. Tijdsduur: 113 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV