Filmrecensie: Ant-Man and the Wasp

Filmrecensie: Ant-Man and the Wasp
Paul Rudd als Ant-Man met The Wasp die raak steekt!

Film :

Deze week gaat de splinternieuwe bioscoopfilm van Marvel: Ant-Man and the Wasp in première in Nederland. Nadat schurk Thanos een paar genadeloze klappen uitdeelde in Avengers: Infinity War, zou je bijna vergeten dat er nog andere helden rondvliegen in het Marvel-Universum. Dit keer doet de Ant-Man het niet alleen: hij krijgt de nieuwe partner 'The Wasp' met een vlijmscherpe angel. Lees hier de filmrecensie van Ant-Man and the Wasp.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Ex-Crimineel
In de nasleep van Captain America: Civil War, zien we ex-crimineel Scott Lang (Paul Rudd) die er alles aan doet om een goede vader voor zijn dochter Cassie te zijn. Nadat het behoorlijk mis ging met een grote vechtpartij in Civil War, heeft hij een deal met de overheid gesloten: Scott krijgt huisarrest. Door die gebeurtenissen uit zijn verleden zijn leermeester Hank Pym (Michael Douglas) en dochter Hope (Evangeline Lilly) ook niet blij met Scott, maar hebben ze in het geheim toch weer contact.

Vermiste moeder
Wanneer Scott vanuit de quantumdimensie (de subatomaire wereld uit het eerste deel) een vaag teken van leven ontvangt van Hopes jarenlang vermiste moeder Janet (ook The Wasp), besluit het trio tóch de krachten te bundelen en een reddingsmissie te organiseren om zo hun verloren moeder te vinden. Daarbij worden ze gehinderd door criminelen en schurken met hele andere agenda's.

Beoordeling van Gids.tv
Een groot voordeel is dat je dit tweede deel vrij makkelijk oppakt als je de eerste Ant-Man uit 2015 niet hebt gezien. Wat Marvel zo fantastisch maakt is dat geen film hetzelfde is. Zo ook niet in dit deel. Daarom is deze popcornproductie een leuke film waar je vaak een lach van op je gezicht krijgt. Het zal je niet verbazen dat vooral Michael Peña voor een paar lachwekkende situaties zorgt, en Ant-Man alias Paul Rudd ook nu weer een sympatieke rol neerzet. Maar de echte ster van deze superheldenfilm is The Wasp, die eigenlijk alleen maar raak steekt.

Hello Kitty
Even over de helft van de film ontstaat er een broeierige situatie met een flitsende achtervolging tot gevolg. In deze situaties steelt Hope absoluut de show met haar wapens. Zo kan ze vliegen en objecten verkleinen en vergroten (let vooral op een Hello Kitty-speeltje). De actiescènes zijn creatief, spectaculair en zeer vermakelijk. De beweegredenen die de mysterieuze schurk Ghost heeft zijn menselijk; je leeft echt met haar mee. Alleen de manier waarop ze haar doel probeert te bereiken, is er eentje met een vraagteken. Ant-Man and the Wasp is puur popcornvermaak en dat met een hoofdletter. Zet wel je knopje 'realisme' op standje nul, en 'fantasie' op tien.

Cast
Naast Paul Rudd (Avengers: Infinity War) zijn ook Evangeline Lilly (Real Steel), Michael Douglas (Behind the Candelabra), Michelle Pfeiffer (Dark Shadows), Walton Goggins (Django Unchained) en Michael Peña (Murder on the Orient Express) te zien in deze film. De regie is voor Peyton Reed (Ant-Man).

Ant-Man and the Wasp is vanaf 18 juli te zien in de bioscoop. Genre : Actie, Avontuur, Science Fiction. Tijdsduur: 118 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Ant-Man and the Wasp of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV