13 miljoen Nederlanders hebben WK voetbal gekeken

13 miljoen Nederlanders hebben WK voetbal gekeken
NOS bereikt 82% van de bevolking

Nieuws

De afgelopen weken hebben in totaal 13 miljoen Nederlanders naar de programma's rondom of wedstrijden van het WK voetbal bij de NOS gekeken. Dat heeft de omroep naar buiten gebracht.

Livestream
82 procent van de Nederlandse bevolking heeft iets van het wereldkampioenschap via de NOS op televisie vernomen. Op de website en in de NOS-app werd negen miljoen keer een livestream aangeklikt.

Best bekeken
De best bekeken wedstrijd was de halve finale Frankrijk - België. Gemiddeld zagen 3,9 miljoen mensen de wedstrijd, terwijl er in de slotfase zelfs 4,6 miljoen mensen tegelijk keken.

Henry Schut presenteerde elke speeldag NOS Studio Rusland

Studio Rusland
Het praatprogramma NOS Studio Rusland werd ook goed bekeken. Gemiddeld keken er 1,1 miljoen mensen naar de vroege uitzending (om 19.15 uur) en 1,2 miljoen mensen naar de late uitzending (na de wedstrijd, meestal vanaf 22.05 uur).

Tour de France
In het weekend van de WK-finale was er nog meer topsport bij de NOS. Het best bekeken moment van de Tour dit nu toe was de ritoverwinning van Dylan Groenewegen op vrijdag. Naar de finish keken 1,6 miljoen mensen op NPO 1. Gemiddeld waren er 703.000 kijkers tijdens de hele etappe.

Tags: voetbal, rusland, wedstrijd, WK voetbal, nos, uitzending, app, finish, finale, televisie, wereldkampioenschap, omroep, touretappe, topsport, npo, henry schut, halve finale, wk-finale, livestream, dylan groenewegen, npo 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »