Verhaal van Kunstdetective Arthur Brand wordt speelfilm

Verhaal van Kunstdetective Arthur Brand wordt speelfilm
Angela de Jong ziet maar één kandidaat: Barry Atsma

Nieuws

Arthur Brand, bekend van de nieuwe Omroep MAX-serie De Kunstdetective, is een man met een interessant beroep: hij handelt met criminelen om gestolen kunst terug te halen. Zijn levensverhaal wordt verfilmd en AD-columniste Angela de Jong ziet maar één kandidaat voor de hoofdrol: Barry Atsma.

De Kunstdetective
"Nee, een makkelijk behapbare uitzending was het niet, de eerste aflevering van De Kunstdetective dinsdag op NPO 2", zo begint De Jong haar tv-column. "Ik moest als kijker alle zeilen bijzetten om het even fascinerende als bizarre verhaal van de verwoest gewaande, maar in 2015 teruggevonden bronzen paarden van Adolf Hitler goed te kunnen volgen." Lees hier meer over De Kunstdetective.

Arthur Brand in De Kunstdetective.

Arthur Brand in Jinek
De Jong vond dat er nogal wat elementen in de uitzending zaten. Iets te veel misschien. "Ik was waarschijnlijk voortijdig afgehaakt als ik maandagavond Arthur Brand niet bij Jinek had gezien. Brand is de kunstdetective waar de titel van het Omroep Max-programma naar verwijst en spil van de reeks. Toen ik hem daar zag en hoorde, snapte ik niet er niet al veel eerder een tv-serie over en met hem was gemaakt. De man ziet er uit als een nette huisarts, maar leeft in een jongensboek."

Barry Atsma in Bankier van het Verzet.

Film
In die uitzending van Jinek onthulde Brand dat er een film over hem komt. "Brand wilde bij Jinek niet zeggen wie hem gaat spelen. Ik doe mijn ogen dicht en zie maar één kandidaat: Barry Atsma."

De Kunstdetective is elke dinsdag om 21.10 uur te zien op NPO 2. Zodra er meer bekend is over de verfilming van Brands verhaal, lees je dat op Gids.tv.

Tags: kunst, uitzending, hitler, zeilen, film, paarden, teruggevonden, tv-serie, verzet, omroep, huisarts, bankier, npo, column, serie, adolf hitler, kandidaat, eerste aflevering, tv-programma, speelfilm, kijker, adolf, omroep max, Barry Atsma, brand, makkelijk, jinek, npo 2, bankier van het verzet, levensverhaal, angela de jong

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »