Operation Thai Cave Rescue: eerste docu over Thaise voetballertjes op tv bij Discovery

Operation Thai Cave Rescue: eerste docu over Thaise voetballertjes op tv bij Discovery
Hoe de jongens en hun coach werden gered

Docu

De vermissing, vondst en uiteindelijke redding van twaalf Thaise voetballertjes en hun coach ligt nog vers in het geheugen. Toch komt Discovery Channel nu al met een documentaire. In Operation Thai Cave Rescue zie je hoe de reddingsoperatie er voor én achter de schermen aan toeging en zijn er gesprekken met de ouders van de kinderen.

Grot
De wereld keek de afgelopen maand gespannen toe hoe de Thaise voetballertjes en hun coach in de grot zaten. Ook de reddingsactie, waarbij er een duiker overleed, werd nauwlettend gevolgd. Discovery Channel zendt nog deze week een gloednieuwe documentaire uit, getiteld Operation Thai Cave Rescue. Lees hier alles over de docu.

Beeld uit Operation Thai Cave Rescue.

Bekijk ook: Eerste beelden van de Thaise voetballers

Experts
Deze documentaire brengt de grootschalige reddingsactie in kaart, voert verschillende experts op - geologen, medici, psychologen en duikers - en brengt zelfs gesprekken met enkele ouders van de voetballertjes in beeld. De experts leggen uit onder welke zware omstandigheden de jongens zich bevonden en wat voor impact het op de fysieke en mentale gezondheid heeft om zo lang onder de grond te zitten.

Operation Thai Cave Rescue is op zondag 22 juli om 21.00 uur en op dinsdag 24 juli om 20.30 uur te zien op Discovery Channel.

Tags: redding, reddingsactie, thailand, gezondheid, documentaire, film, vermissing, duikers, discovery, duiker, geheugen, grot, discovery channel, achter de schermen, thai, zondag, coach, reddingsoperatie, gespannen, kinderen, vondst, schermen, ouders, psychologen, thaise voetballertjes

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »