Duitse serie Bad Banks met Barry Atsma online en op NPO 1 te zien

Duitse serie Bad Banks met Barry Atsma online en op NPO 1 te zien
Origineel op NPO Start Plus, nagesynchroniseerde versie op tv

Nieuws :

De NPO zendt de Duitse serie Bad Banks seizoen 1, met Barry Atsma in de hoofdrol, vanaf dinsdag 24 juli wekelijks uit op NPO 1. Vanaf dan is ook de gehele serie online te zien op NPO Start Plus. Let wel op: online zie je de serie in de originele Duitse versie, op NPO 1 komt een nagesynchroniseerde Nederlandse versie.

Hoe en wat
Het is voor het eerst dat de NPO op deze manier experimenteert met nasynchronisatie. Barry Atsma sprak voor de Nederlandse versie zijn eigen teksten in. "We hebben er vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1", zegt directeur Frans Klein in een verklaring. Lees hier meer over Bad Banks en lees hier wat NPO Start Plus precies is.

Barry Atsma in Bad Banks.

Bekijk ook: Hele seizoenen buitenlandse series vooruit te kijken op NPO Start Plus.

Barry Atsma
Barry Atsma speelt in Bad Banks Gabriel Fenger, een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. "Inspreken, wat een vak apart is, is niet nieuw voor mij. Maar het inspreken van mijn eigen rol wel", zegt Atsma. "De spanning van de allereerste scène van Bad Banks kwam direct terug. In de studio heb ik elke scène, elke zin, opnieuw gespeeld en beleefd, maar dan in mijn eigen moedertaal."

Nasynchronisatie
Mocht deze mix van Duitse en Nederlandse uitzendingen een succes zijn, gaat de NPO mogelijk vaker van dit soort buitenlandse series nasynchroniseren. "We willen niet primair meer mensen bereiken, maar andere kijkers", zegt een woordvoerster van de NPO. "We horen dat het voor sommige mensen toch lastig is buitenlandse series te volgen omdat je moet kijken en lezen tegelijk. We hopen daarom dat meer mensen hierdoor de serie goed kunnen volgen."

Bad Banks in het Nederlands is vanaf dinsdag 24 juli wekelijks om 21.20 uur te zien op NPO 1. De Duitse versie met ondertiteling staat vanaf dan in zijn geheel op NPO Start Plus en kijk je via deze link.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Duitse serie Bad Banks met Barry Atsma online en op NPO 1 te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV