Elfsteden Zwemtocht Maarten van der Weijden live op NPO 1

Elfsteden Zwemtocht Maarten van der Weijden live op NPO 1
NOS en KRO-NCRV volgen hem op de voet

Nieuws

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden begint op zaterdag 18 augustus aan zijn Elfsteden Zwemtocht om zo geld op te halen voor kankeronderzoek. NOS en KRO-NCRV doen rond de start en finish live verslag op NPO 1, met onder meer Dionne Stax, Joris Linssen en Erben Wennemars.

Goede doel
De bekende zwemmer legt een route van 200 kilometer af en haalt hiermee geld op voor onderzoek naar kankerbestrijding. De NOS en KRO-NCRV zijn er op 18 en 20 augustus bij, met twee televisie-uitzendingen rond start en finish. Online is Maarten 24 uur per dag letterlijk te volgen, met een 360-gradencamera op het YouTube-kanaal van de NOS. Lees hier meer over de Elfsteden Zwemtocht.

Maarten van der Weijden won op de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud op de 10km open water.

Mark Rutte
De presentatie van de tv-uitzendingen is in handen van Dionne Stax. Ook Joris Linssen en Erben Wennemars zijn van de partij, net als volkszanger Wolter Kroes, die gaat optreden, en minister-president Mark Rutte. Hij vangt Maarten op maandag 20 augustus op tijdens de finish in Leeuwarden. En daar wordt ook het bedrag bekendgemaakt dat Maarten met zijn Elfsteden Zwemtocht heeft opgehaald.

De start van de Elfsteden Zwemtocht is op zaterdag 18 augustus om 15.00 uur te zien op NPO 1. De finish zie je op maandag 20 augustus vanaf 19.00 uur op NPO 1.

Tags: mark rutte, president, peking, goud, live, olympische spelen, nos, kampioen, leeuwarden, finish, goede doel, minister president, erben wennemars, kankerbestrijding, open water, npo, maarten van der weijden, kankeronderzoek, tv-programma, bedrag, geld, optreden, start, water, online, zwemmer, dionne stax, joris linssen, wolter kroes, npo 1, kro-ncrv, youtube-kanaal, olympisch kampioen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »