Documentaire volgt kinderen met kanker

Documentaire volgt kinderen met kanker
Verblijf in Prinses Máxima Centrum

De documentaire Pilotenmasker volgt het ziekenhuisleven van een groep jonge kinderen met de diagnose kanker. De kinderen worden gefilmd tijdens hun verblijf en de behandelingen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ze krijgen veel te verduren, van prikken en scans tot operaties en uitvallend haar.

Vanuit het perspectief van de kinderen zien we hoe ze zich daarbij staande houden. Intieme shots worden afgewisseld met verrassende beelden die de 4 en 5-jarige kinderen zelf hebben gedraaid: het plafond vanuit hun ziekenhuisbed, oranje voetstappen in de gang en de eindeloze reeks slangetjes waar ze aan vast zitten. De periode in het ziekenhuis is een emotionele achtbaan. Hoe ondergaan zij de soms pijnlijke ingrepen, hoe reageren ze op tegenvallende uitslagen en hoe gaan ze om met hun ziekte?

Regisseur Simonka de Jong: "In deze film wilde ik het ziekzijn helemaal vanuit het perspectief van de kinderen laten zien, met alle emoties die daarbij horen, zonder het mooier te maken dan het is. Ik wilde de rauwheid en heftigheid van hun ervaringen laten zien, maar ook hun veerkracht en humor. Tegelijk was ik op zoek naar de poëzie en fascinatie van een kinderblik op een voor hen nieuwe wereld."

De documentaire Pilotenmasker wordt op maandag 20 november om 20:25 uur op NPO 2 uitgezonden.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire volgt kinderen met kanker of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV