NOS zendt Indië-herdenking 2018 live uit op NPO 1

NOS zendt Indië-herdenking 2018 live uit op NPO 1
Herdenking slachtoffers bij Indisch Monument in Den Haag

Nieuws :

Op woensdag 15 augustus worden bij het Indisch Monument in Den Haag de slachtoffers herdacht van de strijd tegen Japan in de Tweede Wereldoorlog. De NOS zendt de herdenking aan het begin van de middag rechtstreeks uit op NPO 1; aan het begin van de avond volgt een terugblik met gasten en reportages.

Elisabeth Eskes-Rietveld
In allebei de uitzendingen is een reportage te zien over het werk van Elisabeth Eskes-Rietveld, die tijdens haar gevangenschap in een ‘jappenkamp’ medegevangenen portretteerde. Hier zaten veel jongens die op tienjarige leeftijd door de Japanners van hun moeder werden gescheiden om te worden overgebracht naar mannenkampen.

Gasten
De presentatie is in handen van Rob Trip. Tijdens de herdenking legt premier Rutte een krans namens de regering, wordt de Indische Klok geluid en zijn er voordrachten van Geert Mak en leerling Karlijn Jansen van het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Geert Mak keert overigens in de avonduitzending terug om samen met Rob Trip terug te blikken op de herdenking.

:[article:img](src:"675x380-indie-herdenking-2017-anp-site-5b559fe072365-crop-cy0-cx0-dpc-w675-h380.jpg" title:"Het Indisch Monument in Den Haag.")

Geschiedenis
Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan, waardoor ook in het Verre Oosten de wapens zwegen. Daarmee kwam een definitief einde aan de Tweede Wereldoorlog.

De NOS Indië-herdenking 2018 is op woensdag 15 augustus om 12.15 uur live te zien op NPO 1. De terugblikt volgt om 19.15 uur op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS zendt Indië-herdenking 2018 live uit op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV