Europese Kampioenschappen 2018 met 7 EK's live op tv

Europese Kampioenschappen 2018 met 7 EK's live op tv
Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers in actie

Nieuws :

De sportzomer is nog niet voorbij, sterker nog: van 2 tot en met 12 augustus worden in Glasgow en Berlijn maar liefst zeven EK's tegelijkertijd gehouden, onder de noemer De Europese Kampioenschappen. De EK's van onder meer atletiek, zwemmen, turnen en baanwielrennen vinden plaats. De NOS is er op NPO 1, 2 én 3 (en online) live bij.

Live sport
Op werkdagen is er vanaf 3 augustus de hele avond live sport te zien: van 17.30 - 19.30 uur op NPO 2, vervolgens tot 22.00 uur op NPO 3. In de weekenden doet de NOS 's middags op NPO 1 rechtstreeks verslag van het mega-evenement. De analisten tijdens de uitzendingen zijn Teun Mulder (baanwielrennen), Johan Kenkhuis (zwemmen) en Gregory Sedoc (atletiek). Vrijwel alle wedstrijden zijn óók te volgen op NOS.nl.

Benieuwd naar de uitzendtijden op NPO 1, 2 én 3? Bekijk hier het volledige uitzendschema.

Kanshebbers
Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers komen ongetijwfeld in aanmerking voor verschillende medialles. Bij het wielrennen neemt Nederlands kampioen Mathieu van der Poel het op tegen grootheden als Peter Sagan en Greg van Avermaet. Ook tijdrijder Jos van Emden worden in Glasgow kansen toegedicht, net als de baanwielrenners en de BMX-coureurs.

:[article:img](src:"epke-zonderland-olympische-spelen-rio-2016.jpg" title:"Epke Zonderland ")

Glasgow en Berlijn
Het Schotse Glasgow is van 2 tot en met 12 augustus het decor voor de EK's zwemmen, turnen, golf, triatlon, roeien en wielrennen. Het zevende EK, atletiek, vindt tegelijkertijd plaats in Berlijn. De Europese Kampioenschappen is een groot evenement en wordt voortaan eens in de vier jaar gehouden.

De Europese Kampioenschappen zie je van 3 tot en met 12 augustus elke werkdag vanaf 17.30 uur op NPO 2 en in de weekenden in de middag op NPO 1. NPO 3 is er elke werkdag na 22.00 uur bij. Lees en bekijk hier alles van De Europese Kampioenschappen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV