Top 5 films met de maan in de hoofdrol

Top 5 films met de maan in de hoofdrol
First Man, Moonlight en meer

Kijktip :

Deze vrijdagavond komt een zeer speciaal natuurverschijnsel voor: we kunnen dan de langste totale maansverduistering van deze eeuw zien. Een bijzonder fenomeen. De maan is ook vaak genoeg inspiratie geweest voor filmmakers, zoals bij de nieuwe bioscoopfilm First Man (release 11 oktober 2018) met Ryan Gosling in de hoofdrol, tot het bizarre Moonwalkers. Bekijk hieronder de top 5 van films waar de maan in straalt!

1. First Man (2018)
Neil Armstrong was de eerste man op de maan. Deze indringende film laat zien wat het Armstrong en de Verenigde Staten heeft gekost om één van de gevaarlijkste missies in de geschiedenis te laten slagen. Met Ryan Gosling (La La Land) in de hoofdrol. Bekijk hier de trailer van de film First Man.

2. Moonwalkers (2015)
Ze waren de grootste oplichters van die tijd, de CIA-Agent Tom Kidman (Ron Perlman) en een aparte manager van een rockband. Ze maken een plan om een nagebootste maanlanding te filmen in het geval de Apollo zal falen. Een bij vlagen hilarische film met een super leuke sfeer en muziek. Bekijk hier de trailer van Moonwalkers.

3. Apollo 13 (1995)
Nogmaals een gevaarlijke reis naar de maan, dit keer met Tom Hanks in de hoofdrol. Nadat Neil Armstrong geschiedenis schreef als eerste man op de maan, was voor de wereld het nieuwtje er wel vanaf toen er een nieuwe missie de lucht in ging. Maar als de boel verschrikkelijk mis gaat, is deze missie opeens wél wereldnieuws. Lees hier meer over Apollo 13.

4. Moonlight (2017)
Niet La La Land won de Oscar voor beste film maar dat werd deze indrukwekkende film: Moonlight. Kritiek kreeg 'ie zeker, maar ook zeer groot applaus. De 10-jarige Chiron is een stille jongen die wordt gepest doordat hij zich af en toe wat meisjesachtig gedraagt. Bekijk hier de trailer van de film Moonlight.

5. The Twilight Saga: New Moon (2009)
Als de nieuwe maan verschijnt, zal de wraak en romantiek tussen de weerwolven en de vampieren zegenvieren. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephenie Meyer. De hele Twilight Saga is via deze link te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer van de film The Twilight Saga: New Moon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 5 films met de maan in de hoofdrol of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV