Docu over gedode Nederlandse cameraman Stan Storimans op RTL 4

Docu over gedode Nederlandse cameraman Stan Storimans op RTL 4
De zinloze moord op Stan Storimans ook op Videoland

Docu :

RTL 4 en Videoland komen met een nieuwe documentaire over de gedode Nederlandse cameraman Stan Storimans (foto boven), die omkwam in Gori, Georgië, bij een raketaanval van Rusland. De film van Vincent Verweij reconstrueert de fatale dag, 12 augustus 2008, en laat zien hoe nabestaanden en collega’s het trauma verwerken, en ondertussen blijven strijden voor gerechtigheid.

Jeroen Akkermans
"RTL Nieuws-correspondent Jeroen Akkermans keert voor de documentaire terug naar Gori, in Georgië, naar de plek van de aanslag, waar hij tien jaar geleden met Storimans aan het filmen was", zo meldt RTL in een verklaring. "Jeroen stond op enkele meters afstand. Hij vertelt wat er precies gebeurde en herbeleeft de aanslag. Akkermans dacht erover te stoppen met de journalistiek, maar ging uiteindelijk door. Hij strijdt met anderen fanatiek voor een veroordeling van de schuldigen aan de oorlogsmisdaad."

Lees hier meer over Stan Storimans zelf en de docu De zinloze moord op Stan Storimans.

Hoop
Volgens RTL is de docu ook hoopgevend en bedoeld als eerbetoon. Zo zien we bijvoorbeeld ook de Israëlische journalist Zadok Yechezkeli. "Hij werd doorzeefd, overleefde de aanslag ternauwernood, en gooide het roer drastisch om: hij werd commercieel manager van een wielerploeg."

Raket
De bewuste raketaanslag doodde 12 willekeurige burgers. "De raketkop bevatte verboden clustermunitie, die een dodelijke wolk van duizenden metalen kogeltjes verspreidde. Tot op de dag van vandaag ontkent Rusland iedere verantwoordelijkheid."

Onderstaande, heftige beelden geven een indruk van de fatale dag:

De zinloze moord op Stan Storimans verschijnt op zondag 12 augustus op Videoland en is om 23.00 uur te zien op RTL 4. RTL Z zendt de docu op 13 augustus om 21.30 uur uit.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu over gedode Nederlandse cameraman Stan Storimans op RTL 4 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV