Regisseur Martin Koolhoven geeft filmcolleges in De Kijk van Koolhoven

Regisseur Martin Koolhoven geeft filmcolleges in De Kijk van Koolhoven
Ook premières van Brimstone en Elle op Nederlandse tv

Nieuws :

De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven, bekend van onder meer Brimstone en Oorlogswinter, krijgt een eigen programma van de VPRO op NPO 3. In De Kijk van Koolhoven bespreekt hij zijn favoriete films en filmgenres.

College
De shows zijn een soort filmcolleges, waarin Koolhoven vertelt over zijn liefde voor cinema. Na afloop van elke aflevering, het zijn er in totaal 6, wordt er een film uitgezonden. Zijn eigen Brimstone maar ook Elle van Paul Verhoeven zijn dan voor het eerst te zien op de Nederlandse tv. Lees hier meer over De Kijk van Koolhoven.

Brimstone

Liefhebber
De VPRO belooft 'geen droge kritieken en academische verhandelingen, maar enthousiaste betogen en bezielde observaties'. Want: "Koolhoven is bovenal liefhebber", zo schrijft de omroep op hun site. Verwacht onder meer de genres Spaghetti Western, Film Noir en zelfs Erotica. Ook komen films als Jaws en Basic Instinct sowieso voorbij. Koolhoven duikt, door een speciale beeldtechniek, zelfs op in enkele iconische scènes.

De Kijk van Koolhoven is vanaf vrijdag 5 oktober wekelijks te zien om 21.15 uur op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Regisseur Martin Koolhoven geeft filmcolleges in De Kijk van Koolhoven of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: film, regisseur, liefde, omroep, npo, 1500, tv-programma, jaws, cinema, college, martin koolhoven, paul verhoeven, nes, brimstone, oorlogswinter, npo 3, vpro, western


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV