Netflix-filmrecensie: The Girl on the Train

Netflix-filmrecensie: The Girl on the Train
Emily Blunt in thriller die langzaam op gang komt

Kijktip :

De psychologische thriller The Girl on the Train, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paula Hawkins, is recentelijk toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Gaat deze reis vertraging oplopen of zijn we ruimschoots op tijd? Lees hier de Netflix-recensie van The Girl on the Train.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Verhaal
De gescheiden Rachel (Emily Blunt) neemt iedere dag de trein naar New York vanuit de suburbs. Onderweg fantaseert ze over de levens van de mensen die in de huizen langs het spoor wonen, met name over het in haar ogen perfecte koppel Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Als ze vanachter het raam iets schokkends ziet gebeuren, wordt ze meegenomen in een gevaarlijk mysterie.

Beoordeling van Gids.tv
Emily Blunt is een rijzende ster in Hollywood. Met recent nog de bloedstollende thriller A Quiet place (lees hier meer over de film) op haar naam, laat ze zien wat ze in huis heeft. Ook in deze film laat ze een goeie rol zien als depressieve Rachel. Toch is The Girl on the Train niet perfect. Pas halverwege de film wordt het écht spannend en dan is het eigenlijk al te laat. In sneltreinvaart word je in de tweede helft meegenomen naar de ontknoping en dit is zonde.

Duistere sfeer
De duistere en broeierige sfeer in deze film, met mooi camerawerk, is goed bedacht. The Girl on the Train is een aardige thriller geworden, die voor liefhebbers van mysterie-thrillers een leuke aanrader is. Dit komt omdat je tot het einde wilt weten hoe dit afloopt. En de cast met Blunt en Evans trekt de film toch nog enigszins in evenwicht waardoor de trein nét op tijd zijn bestemming bereikt.

Cast
Naast Emily Blunt (Sicario) en Luke Evans (Beauty and the Beast) zijn ook Rebecca Ferguson (Mission: Impossible - Fallout), Haley Bennett (The Magnificent Seven), Justin Theroux (Mute) en Edgar Ramírez (Gold) te zien in deze film. De regie is voor Tate Taylor (The Help).

The Girl on the Train is vanaf 1 augustus via deze link te zien op Netflix. Genre: Thriller. Tijdsduur: 111 minuten. Lees hier meer over de film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Netflix-filmrecensie: The Girl on the Train of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier