Netflix-filmrecensie: Beauty and the Beast

Netflix-filmrecensie: Beauty and the Beast
Emma Watson in magisch en betoverend sprookje

Kijktip :

Netflix heeft er sinds vrijdag met Beauty and the Beast een glinsterende Disney-diamant van een film bij. Het grote feest kan beginnen met liedjes als 'Be Our Guest' en het prachtige 'Evermore'. Lees hier de filmrecensie van Beauty and the Beast.

Het verhaal
De mooie, jonge en onafhankelijke Belle wordt gevangen genomen door een beest in zijn kasteel. Ondanks een beangstigend gevoel van onzekerheid over wat haar te wachten staat, raakt ze bevriend met het betoverde personeel. Ze leert verder te kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die in hem schuilt. Maar een duistere vloek kan zomaar een einde maken aan dit sprookje.

Live-action in de lift
Disney heeft besloten veel oude tekenfilms te verbouwen naar een live-actionversie. En met succes, want het oogverblindende The Jungle Book uit 2016 (Bekijk hier de trailer van de film) was een wereldwijd bioscoopsucces en bovendien een technisch hoogstandje wat special effects betreft. Een jaar later kwam deze schoonheid uit, de fenominale film Beauty and the Beast met een arendsoog voor detail.

Beoordeling van Gids.tv
Natuurlijk kan het zijn dat zingen in films niet je ding is. En gezongen dat wordt er in dit magische sprookje. Als je dat naast je neer kan leggen, en je laat meevoeren in een fantastisch verhaal over innerlijke schoonheid, dan is deze film een schot in de roos. Met prachtige, gedetailleerde stukjes. Let bijvoorbeeld op de scène waarin de gele jurk wordt gemaakt, waar de patronen op de jurk van Belle vallen. Beauty and the Beast is een kunstwerk waar je hart alleen maar open van kan gaan.

Be Our Guest!
Als dan ook nog het wereldberoemde liedje 'Be Our Guest' door de kandelaar Lumière wordt ingezet, is het feest compleet. Een prachtige scène met vliegend servies aan de eettafel, vol vuurwerk en magie. Bovenal een prachtig verhaal met humor en waanzinnige decors. Plus: de indrukwekkende cast maakt deze film een kijktip die zijn weerga niet kent.

Cast
Naast Emma Watson (Regression) en Dan Stevens (The Guest) zijn ook Luke Evans (The Girl on the Train), Josh Gad (Frozen), Kevin Kline (In & Out), Emma Thompson (Bridget Jones's Baby), Ewan McGregor (Trainspotting) en Ian McKellen (X-Men: Days of Future Past) te zien in deze film. De regie is voor Bill Condon (Dreamgirls).

Beauty and the Beast is via deze link te zien op Netflix. Genre: Musical, Familie, Romantiek, Fantasie. Tijdsduur: 129 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Netflix-filmrecensie: Beauty and the Beast of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV