Filmrecensie: The Darkest Minds

Filmrecensie: The Darkest Minds
X-Men versus The Hunger Games in film vol gevaarlijke mutaties

Film :

Sinds afgelopen donderdag is de nieuwe young-adultfilm The Darkest Minds te zien in de Nederlandse bioscoop. Het gevaar van herhaling en clichés liggen op de loer, want het aanbod van dit soort films is groot. Toch bundelen we weer onze superkrachten in de trend van The Hunger Games en X-Men. Lees hier de filmrecensie van The Darkest Minds.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Verhaal
Bijna alle Amerikaanse kinderen sterven aan een mysterieuze ziekte. Degenen die achterblijven worden geronseld door de overheid en in rehabilitatiekampen gestopt vanwege hun vreemde en gevaarlijke mutaties. Behalve dat de kinderen gemarteld worden, krijgen ze ook allemaal een kleur mee. Rood is dreigend, maar oranje is extreem zeldzaam en levensgevaarlijk. Hoofdpersoon Ruby Daly is oranje, in de ogen van de overheid een grote bedreiging.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Natuurlijk is dit genre al flink uitgekauwd en zijn er absoluut goede films rond dit thema geweest. Aan orginaliteit scoort deze film bijzonder laag. Toch is het geen vervelende film om naar te kijken. Amandla Stenberg (Ruby) en Skylan Brooks (Chubs) spelen best leuke rollen. Miya Cech (Zu) heeft weinig tekst, maar is een ontzettend leuk personage. En ook Harris Dickinson (Liam) zorgt voor romantiek, wat overigens nooit klef wordt.

:article:img

Brienne of Tarth
Gwendoline Christie (Lady Jane) is een kwaadaardige premiejager, een personage dat werkelijk niets toevoegt aan het verhaal. Waarschijnlijk hebben ze de Game of Thrones-actrice voor de naam in de film willen hebben. De film The Darkest Minds stort halverwege behoorlijk in qua spanning en snelheid, maar dit wordt aan het einde nog best goed gemaakt. Een bioscoopkaartje is wat te hoog gegrepen voor deze film, maar voor on-demand is het een prima deal.

Cast
Naast Amandla Stenberg (Everything, Everything) en Harris Dickinson (Maleficent 2) zijn ook Gwendoline Christie (Game of Thrones), Mandy Moore (The Princess Diaries) en Skylan Brooks (The Get Down) te zien in deze film. De regie is van Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda).

The Darkest Minds is vanaf 3 augustus te zien in de Nederlandse bioscoop. Genre: Boekverfilming, Thriller. Tijdsduur: 104 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV