Erik Dijkstra opvolger Kees Driehuis bij Per Seconde Wijzer

Erik Dijkstra opvolger Kees Driehuis bij Per Seconde Wijzer
Nieuw seizoen in september

Nieuws

Begin september start het nieuwe seizoen van de quiz Per Seconde Wijzer. Voor het eerst sinds 1989 is Kees Driehuis niet te zien als presentator van het programma. Die rol wordt overgenomen door Erik Dijkstra.

Klassiekers
Dit voorjaar presenteerde Driehuis zijn laatste seizoen. Erik Dijkstra vindt het eervol dat hij hem mag opvolgen. "Per Seconde Wijzer is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek. Ik verheug me nu al op de eerste opnamen", zegt Dijkstra.

Afgelopen 1 maart:

Strijd met de klok
"Het recept van Per Seconde Wijzer blijft vertrouwd", meldt omroep BNNVARA. "Twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige tijd." Lees hier meer over het spel Per Seconde Wijzer.

Per Seconde Wijzer is vanaf maandag 3 september elke maandag tot en met donderdag om 19.50 uur te zien op NPO 2.

Tags: sport, kunst, presentatie, media, presentator, televisie, geschiedenis, wetenschap, omroep, opvolger, spel, npo, klok, quiz, tv-programma, erik dijkstra, kees driehuis, presenteren, npo 2, bnnvara, spannend, per seconde wijzer

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »