Erik Scherder onderzoekt in Het Geheim van Methusalem het gelukkig ouder worden

Erik Scherder onderzoekt in Het Geheim van Methusalem het gelukkig ouder worden
Kunnen oud worden en gelukkig zijn samengaan?

Nieuws :

De bekende neurowetenschapper Erik Scherder, die onder meer colleges over het brein gaf in De Wereld Draait Door en bij Omroep MAX, gaat in een nieuw EO-programma op zoek naar de mogelijkheden van een gelukkige oude dag. Het programma heet Erik Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem.

Oud en gelukkig zijn
In het driedelige programma verlaat de professor zijn studeerkamer en gaat op veldonderzoek uit. De mens leeft steeds langer. "Maar willen we dat wel, zo oud worden?", vragen de programmamakers zich af. "Of zijn we toch vooral bang voor de onvermijdelijke aftakeling? Prof. Dr. Scherder gelooft echt dat het samen kan gaan: oud worden én gelukkig zijn."

Scherder en de 91-jarige barvrouw Tiny

Oneindig oud
"In deze reis onderzoek ik of ouder worden en gelukkig zijn samen kunnen gaan. En wat mensen nu echt een geluksgevoel geeft. Zijn oudere mensen überhaupt nog gelukkig? Of misschien juist veel gelukkiger dan wij denken. En zouden we oneindig oud willen worden? Maar eerlijk gezegd geloof ik dat ik de enige ben die dat laatste wil", zegt Scherder lachend.

Bejaarde nonnen
In het programma duikt Scherder in de levens van gewone Nederlanders. Zo spreekt hij met een barvrouw van 91 en een vrouw die al 106 jaar oud is. De onderzoekende professor overnacht ook bij de bejaarde nonnen in een klooster en belandt tussen de vakantie-vierende senioren op een camping. Lees hier meer over Erik Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem.

Erik Scherder zoekt: Het Geheim van Methusalem is vanaf donderdag 6 september drie weken om 20.25 uur te zien op NPO 2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Erik Scherder onderzoekt in Het Geheim van Methusalem het gelukkig ouder worden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier