Top 5 films met onderzeeboten als thema

Top 5 films met onderzeeboten als thema
Das Boot, The Abyss en meer

Kijktip :

Vanaf 25 oktober is de splinternieuwe oorlogsfilm Hunter Killer (lees hier meer over deze film), met Gerard Butler plus een onderzeeër in de hoofdrol, te zien in de bioscoop. Hollywood heeft bijna elk jaar wel een film in de maak over dit spannende onderwerp. Gids.tv maakte een selectie met de beste onderzeebotenfilms ooit.

1. Das Boot (1981)
Voor veel mensen is Das Boot (op Netflix) de absolute winnaar als het gaat om bloedstollende spanning en angst. Vijftig militairen in de onderzeeër U-96 op missie, in veel te kleine ruimtes. Als je te veel geluid maakt, horen de vijanden waar je bent met je schip. Het zorgt voor ijzingwekkende scènes. Bekijk hier de trailer van de film Das Boot.

2. The Abyss (1989)
Regisseur James Cameron (Titanic) was zijn tijd al ver vooruit met The Abyss. Baanbrekende special effects en een super spannend verhaal over misschien wel buitenaards leven onder de oceaan. Einde had wel iets sterker gemogen, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Lees hier meer over The Abyss.

3. U-571 (2000)
Matthew McConaughey heeft de hoofdrol in deze actiefilm. U-571 won in die tijd een Oscar voor beste geluidseffecten. Met een prima cast, goed acteerwerk en heftige claustrofobische momenten. Bekijk hier de trailer van de film U-571.

:article:img

4. The Hunt for Red Oktober (1990)
Uitstekende duikbootfilm over een Russische kapitein die andere bedoelingen heeft dan de orders die hij heeft gekregen. Met Sean Connery in de hoofdrol. Voor wie van de boeken van Tom Clancy houdt is The Hunt for Red Oktober een absolute aanrader. Bekijk hier de trailer van de film The Hunt for Red Oktober.

5. Crimson Tide (1995)
Kapitein Frank Ramsey en eerste officier Ron Hunter (Denzel Washington) komen tijdens hun missie met de onderzeeër USS Alabama in een wereldconflict terecht. Het resultaat? Ruzies op een veel te kleine onderzeeër. Bekijk hier de trailer van Crimson Tide.

Gids.tv kijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecencies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV