Na dertig jaar nieuwe ontmoeting in Van Dis en de Dalai Lama

Na dertig jaar nieuwe ontmoeting in Van Dis en de Dalai Lama
Driedelige tv-serie over boeddhisme

Kijktip :

Dertig jaar na het gesprek tussen Adriaan van Dis en de Dalai Lama boekenprogramma Hier is… ontmoeten de twee elkaar opnieuw in India. In het driedelige tv-programma Van Dis en de Dalai Lama verkent Van Dis de groeiende belangstelling voor het boeddhisme in het westen.

Werelds boeddhisme
Adriaan van Dis reist van West naar Oost, langs schrijvers, geleerden en beoefenaars. Hij ontmoet pleitbezorgers van een praktisch, werelds boeddhisme ontdaan van dogma en magie en bezoekt hét Mindfulness-centrum van Europa waar hij deelneemt aan een gezamenlijke ontspanningsmeditatie. Ook spreekt hij met activistische monniken uit Tibet en zoekt hij de broer van de Dalai Lama op.

Adriaan van Dis doet aan meditatie tijdens zijn reis

Gegiechel
Uiteindelijk spreekt Van Dis ook met de Dalai Lama zelf. Hoeveel wijsheid zit er verborgen achter het gegiechel van His Holiness? Daar gaat Van Dis naar op zoek in zijn tv-serie. Lees hier meer over Van Dis en de Dalai Lama.

Van Dis en de Dalai Lama is vanaf woensdag 15 augustus drie woensdagen om 21.10 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Na dertig jaar nieuwe ontmoeting in Van Dis en de Dalai Lama of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV