Europese supercup Real Madrid - Atlético Madrid live op tv

Europese supercup Real Madrid - Atlético Madrid live op tv
Winnaars Champions en Europa League tegen elkaar

Sport

Aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen spelen de winnaars van de Champions League en de Europa League traditiegetrouw tegen elkaar in de UEFA Super Cup. Dit jaar zijn dat stadgenoten Real Madrid en Atlético Madrid. De wedstrijd wordt woensdag 15 augustus live op tv uitgezonden door Veronica en Ziggo Sport.

Spaanse cup
De 43ste Europese supercup wordt gespeeld in Tallinn, de hoofdstad van Estland. De afgelopen vier jaar werd de prijs gewonnen door een Spaanse club, waarvan het drie keer ook een complete Spaanse finale was. In de afgelopen negen jaar was Bayern München in 2013 de enige niet-Spaanse club die de UEFA Super Cup won.

Real en Atlético
Ondanks al deze Spaanse wedstrijden en zeges speelden Real Madrid en Atlético Madrid nog nooit tegen elkaar in de UEFA Super Cup. Real won de laatste drie jaar de Champions League, Atlético Madrid won de Europa League al eerder in 2010 en 2012. In beide jaren werd ook de Super Cup gewonnen.

Op tv
De UEFA Super Cup wordt uitgezonden op dezelfde zenders die ook de UEFA Champions League uitzenden: Veronica en Ziggo Sport. Bij Veronica, waar de voorbeschouwing om 20.30 uur begint, wordt de uitzending gepresenteerd door Wilfred Genee. De analisten zijn René van der Gijp en Dick Advocaat. Ziggo Sport en betaalzender Ziggo Sport Select beginnen om 20.55 uur direct met het liveverslag.

De UEFA Super Cup Real Madrid - Atlético Madrid is woensdag 15 augustus om 21.00 uur te zien op Veronica, Ziggo Sport en Ziggo Sport Select.

Tags: Champions League, voetbal, sport, wedstrijd, real madrid, dick advocaat, prijs, live, uitzending, ziggo, europa league, madrid, super cup, uefa, europese supercup, estland, supercup, veronica, uefa champions league, wilfred genee, ziggo sport, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »