Cabaretier Richard Groenendijk krijgt eigen tv-programma bij de NPO

Cabaretier Richard Groenendijk krijgt eigen tv-programma bij de NPO
'Feelgoodshow voor de hele familie'

Nieuws

Komiek Richard Groenendijk gaat begin september een pilot van een personalityshow opnemen. Dat meldt omroep BNNVARA. Het tv-programma zal "groot amusement met een hoge aaibaarheidsfactor" worden.

Ultieme wens
Groenendijk, die sinds eind jaren 90 solo op het toneel staat, ontvangt in het nog naamloze programma bekende en onbekende mensen, jong en oud. De gasten komen langs met een ultieme wens, een bijzonder verhaal of willen advies. De verbindende factor van de tv-show bestaat volgens de makers uit dieren.

Dieren en chaos
Wat er precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De dieren zullen in ieder geval moeten zorgen voor ontroerende momenten, anekdotes en andere bijzondere verhalen. Samen met de humor en Rotterdamse no-nonsense aanpak van Richard Groenendijk wordt de personalityshow volgens BNNVARA "af en toe complete chaos is die Richard in goede banen moet zien te leiden".

Groenendijk als Jopie Parlevliet in zijn RTL 4-programma

Oudere kijkers
De afgelopen jaren was Groenendijk nog te zien bij RTL in onder meer Wie Ben Ik? en Het Zijn Net Mensen. Ook had hij in 2015 en 2016 zijn eigen programma, De Jopie Parlevliet Show, op RTL 4. Ondanks meer dan 1 miljoen kijkers voor de meeste afleveringen in het tweede seizoen, stopte RTL met de show vanwege het te grote aantal oudere kijkers. Nu lijkt Groenendijk een nieuwe kans te krijgen bij de NPO. Waarschijnlijk zal na de pilot blijken of zijn nieuwe programma wordt uitgezonden.

Hoe de personalityshow van Richard Groenendijk gaat heten en wanneer de tv-uitzendingen te zien zijn, is nog niet bekend. Zodra er meer informatie is, lees je dat op Gids.tv.

Lees ook: Richard Groenendijk wil vaker acteren na De 12 van Oldenheim

Tags: dieren, omroep, tv-show, pilot, toneel, cabaretier, npo, komiek, humor, tv-programma, show, amusement, rtl, chaos, verhaal, richard groenendijk, rtl 4, bnnvara, wens

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »