Filmrecensie: BlacKkKlansman

Filmrecensie: BlacKkKlansman
Eerste Afro-Amerikaanse agent undercover bij Ku Klux Klan

Film :

30 augustus gaat BlacKkKlansman van de baanbrekende regisseur Spike Lee in première in Nederland en Gids.tv heeft de film al gezien. In dit waargebeurd verhaal zien we agent Ron Stallworth (John David Washington) die weet door te dringen tot de hoogste kringen van de Klu Klux Klan. Lees hier de filmrecensie van BlacKkKlansman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Verhaal
Ron Stallworth is de eerste Afro-Amerikaanse agent die aan de slag gaat bij de Colorado Springs Politie. Hij is vastberaden om zichzelf meteen te bewijzen en wil dat doen door op een gevaarlijke missie te gaan: infiltreren in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan. De jonge detective neemt daarvoor een meer ervaren collega aan om undercover te gaan. Samen vormen ze een team om de extremistische haatgroep neer te halen.

Beoordeling van Gids.tv
Universal Pictures kennen we natuurlijk van grote producties. Maar zij geven ook films met een scherp thema de kans. Deze film van de geroemde regisseur Spike Lee (Malcolm X) is het onvoorstelbare verhaal dat echt plaatsvond in Amerika. Het verhaal wordt verteld met de nodige humor in combinatie met een zwaar thema, en laat de bioscoopbezoeker op het einde zeker in shock achter.

Boodschap
BlacKkKlansman geeft ook een slimme boodschap mee: denk vooral zelf na en beoordeel niet hele groepen. Maar misschien was de politieke toon niet nodig. Toch mag deze film, met thema's die tragisch genoeg 'anno nu' nog steeds aan de orde zijn, zeker gezien worden. Fantastisch acteerwerk en een goeie soundtrack maken van BlacKkKlansman een dikke aanrader waar je dagen later nog over nadenkt.

Cast
Naast John David Washington (Old Man and the Gun) en Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens), zijn ook Topher Grace (Under the Silver Lake) en Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming) te zien in deze film. De regie is voor Spike Lee (Inside man).

BlacKkKlansman is vanaf 30 augustus te zien in de bioscoop. Genre: Drama, Comedy. Tijdsduur: 135 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: BlacKkKlansman of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV