Filmrecensie: The Equalizer 2

Filmrecensie: The Equalizer 2
Denzel Washington als bottenbreker en wraakengel

Bioscoop

Deze donderdag ging de nieuwe film The Equalizer 2 met Denzel Washington in première in de Nederlandse bioscoop. Het vervolg op het succesvolle eerste deel, waarin de taxichauffeur en ex-CIA-agent Robert McCall onrecht in de wereld als eigen rechter keihard de kop indrukt. Lees hier de filmrecensie van The Equalizer 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Robert McCall kan absoluut niet tegen onrecht in de wereld en komt op keiharde wijze op voor mensen die het slachtoffer zijn van een misdrijf. Als moraalridder treedt hij op, zoals voor een jonge buurjongen die bijna de deur van het kwaad kiest en zijn enige vriendin, die na een slachtpartij in Brussel zelf ook in een geweldspiraal wordt meegezogen. Maar hoe ver is hij bereid om te gaan als het gaat om iemand waar hij veel om geeft?

Beoordeling van Gids.tv
Na het vrij succesvolle eerste deel van The Equalizer uit 2014, doet acteur Denzel Washington hetzelfde kunstje nog eens over. De echte actieliefhebbers komen er wat karig vanaf, want de film blijft wat aan de rustige kant. Geen wilde achtervolgingen dus en ook geen auto's die acht keer over de kop gaan.

Snoeihard geweld
De spannende momenten die overblijven, zijn wel zeer gewelddadig en hard. Vingers worden gebroken en kogels door iemands hoofd geschoten. Robert McCall doet dit zonder met zijn ogen te knipperen. Vreemd is wel dat politie en justitie het allemaal goed vinden wat McCall uitspookt in zijn rol als eigen rechter. Wie dit gevoel loslaat, heeft met deze Denzel Washinton een leuke film om naar te kijken. Hoewel de film nergens echt in uitblinkt, is en blijft onrecht met wraak bestrijden een heerlijk recept voor deze film.

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Pedro Pascal (The Great Wall) zijn ook Bill Pullman (The Sinner), Melissa Leo (Londen has Fallen) en Ashton Sanders (Moonlight) te zien in deze film. De regie is van Antione Fuqua (Training Day).

The Equalizer 2 is vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscoop. Genre: Actie, Thriller. Tijdsduur: 121 minuten. Bekijk hier de trailer van The Equalizer 2.

Tags: auto, politie, pedro, washington, londen, justitie, training, brussel, agent, rechter, film, bioscoop, misdrijf, taxi, acteur, chauffeur, slachtoffer, kogels, kwaad, slachtpartij, zoet, beoordeling, Geweld, Over de kop, verhaal, bill pullman, denzel washington, cia, melissa leo, moonlight, training day, the equalizer, fences, bestrijden, filmrecensie, kijken

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »