Top 5 films met dieren in de hoofdrol

Top 5 films met dieren in de hoofdrol
Alpha, Hachi: A Dog's Tale en meer

Kijktip :

30 augustus gaat het epische overlevingsverhaal Alpha (bekijk hier de trailer) in première in de Nederlandse bioscopen. In het kader van deze spannende film volgt hier een prachtige selectie van films met - net als bij Alpha - een dier in de hoofdrol.

1. Hachi: A Dog's Tale (2009)
Het is natuurlijk een inkoppertje, maar voor veel mensen is dit de ultieme film over vriendschap met een dier. Waargebeurd verhaal over een hond die wacht op zijn baas bij het station. Zakdoeken en liters tranen verzekerd. Lees hier meer over Hachi: A Dog's Tale.

2. Turner & hooch (1989)
Lachen en huilen met deze - op het eerste gezicht - agressieve hond met een superklein hartje. Klassieker met Tom Hanks als agent Scott Turner in de hoofdrol. Bekijk hier de trailer van de film Turner & Hooch.

3. Life of Pi (2012)
Deze prachtige film over een Indianse jongen die na een heftige schipbreuk verplicht in een bootje moet gaan zitten met een levensgevaarlijke Bengaalse tijger. Sprookjesachtig, spannend en hartverscheurend. Bekijk hier de trailer van The Life of Pi.

4. War for the Planet of the Apes (2017)
Dat mensen het flink kunnen verzieken voor dieren zien we in het derde deel van deze weergaloze Amerikaanse sciencefictionfilmreeks. Let vooral op de orang-oetan Maurice; wat een vriend en wat een liefde. Lees hier meer over de film War for the Planet of the Apes.

5. Benji (2018)
Als afsluiter een echte familiefilm. Gezellig verhaal over een vriendschap met hondje Benji in de hoofdrol. Wederom heeft Netflix nieuw leven in deze trouwe viervoeter geblazen, want er zijn al vele films over Benji gemaakt. Bekijk hier de trailer van de film, en lees hier onze recensie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Top 5 films met dieren in de hoofdrol of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier