Filmrecensie: Crazy Rich Asians

Filmrecensie: Crazy Rich Asians
Constance Wu in wereld vol krankzinnige rijkdom

Film :

Afgelopen donderdag ging de romantische komedie Crazy Rich Asians in première in de Nederlandse bioscopen. Na het zien van de frisse trailer, keken veel mensen uit naar deze moderne vertelling van het wereldberoemde sprookje Assepoester. Maar dan met geld, krankzinnig veel geld. Lees hier de filmrecensie van Crazy Rich Asians.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Rachel Chu is verloofd met Nick Young. Zij is een slimme Aziatische-Amerikaanse vrouw die is opgegroeid met een Chinese alleenstaande moeder, hij komt van een ongelooflijk rijke en traditionele Singaporese familie. Het probleem? Nick nam nooit de moeite om Rachel over zijn rijke familie te vertellen. Als een bruiloft de reden is dat Rachel haar schoonfamilie gaat ontmoeten, blijkt dat vooral de kille moeder van Nick hier helemaal niet op zit te wachten.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Na het overweldigende succes van Marvels Black Panther met een overwegend donkere cast, is Hollywood wakker geschud. Crazy Rich Asians laat zien dat de positie van Aziatische acteurs en filmmakers binnen de filmindustrie is versterkt en potentie heeft. En dat geeft deze film een orgineel en fris gevoel.

:article:img

Aziatische luxe romcom
Bioscoopbezoekers die dit genre leuk vinden, hebben een vermakelijke twee uur met deze hysterische rijke familie. Alle leden van de familie komen voorbij in dit verhaal, met alle problemen die daarbij horen. De cast brengt deze productie naar een hoger niveau, met leuke hoofdrollen voor Rachel Chu (Constance Wu) en de charmante Nick Young (Henry Golding). Die laatste acteur timmert lekker aan de weg, want snel zien we hem ook schitteren in de spannende film A Simple Favor.

Oorbellen van 1,2 miljoen
Als Rachel Chu op bezoek gaat bij een vriendin en haar gekke familie, brengt dit veel humor met zich mee. Helaas blijft humor in de film niet constant, en verhaaltechnisch is deze film niet echt nieuw. Maar voor diegenen die wegdromen in extreme rijkdom, jaloezie, afgunst en liefde is een bioscoopticket goud waard.

Cast
Naast Contance Wu (Next Gen) en Henry Golding (A Simple Favor) zijn ook Michelle Yeoh (Tomorrow Never Dies), Awkwafina (Ocean's Eight), Chris Pang (Marco Polo), lisa lu (2012) en Gemma Chan (Mary Queen of Scots) te zien in deze film. De regie is voor Jon M. Chu (G.I. Joe: Retaliation).

Crazy Rich Asians is vanaf 16 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Comedy, Romantiek. Tijdsduur: 120 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: Crazy Rich Asians of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV