Angela de Jong: 'Weinig kritiek op Nadia omdat ze mooi is'

Angela de Jong: 'Weinig kritiek op Nadia omdat ze mooi is'
AD-columniste over talkshow-presentatrice

Nieuws :

Angela de Jong is terug. Na een paar weken vakantie is er weer een televisierecensie van de AD-columniste te lezen. Ze gaat in op de 'nationale discussie' die er volgens haar is over Nadia Moussaid, de vervanger van Eva Jinek.

Razend knap
"Ik las lyrische recensies. Ik las reacties op twitter en mediasites dat Jinek definitief mocht thuisblijven," schrijft De Jong. "Zeker, Nadia is een talent, laat daar geen misverstand over bestaan. Het is razend knap hoe ze ogenschijnlijk moeiteloos en zelfverzekerd het programma heeft overgenomen én de kijkcijfers op peil houdt", is ze van mening.

Lees ook: AD-lezer ziet in Nadia Moussaid betere DWDD-vervanger dan M

Angela de Jong

Foutjes
"Maar - en dat is zo fijn van een paar weken afstand - tegelijk vertonen we met z’n allen overduidelijk verliefd bakvissengedrag. Ik weet zeker dat als Nadia niet zo bloedmooi was, maar een aparte kuif had of een opvallend Amerikaans accent, er veel luider kritiek te horen zou zijn", meent de tv-recensente. "Op haar geworstel met de autocue, het oplezen van vragen, onhandige gespreksafsluitingen en de voortdurende blik op de klok en daarmee gepaard gaande haast. Want ja, de foutjes die Margriet (van der Linden, presentatrice van M, red.) herhaaldelijk worden aangewreven, maakt zij ook", geeft De Jong aan.

Lees ook: Volkskrant vindt dat Nadia Moussaid eigen show verdient

Mooi en dienstbaar
Volgens Angela de Jong moeten vrouwen ook in 2018 "op tv vooral mooi en dienstbaar zijn en geen haaibaaien met geldingsdrang". Haar mening: "Ze mag van mij als interviewer vaker haar tanden laten zien en meer energie overbrengen aan tafel en dus ook in de huiskamer." De Jong sluit af: "Hè, lekker om weer m'n mening te mogen geven."

Laat op Eén is de hele maand augustus nog elke werkdag rond 23.00 uur te zien op NPO 1. Lees hier meer over Laat op Eén.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Angela de Jong: 'Weinig kritiek op Nadia omdat ze mooi is' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier