Deze 10 "Live-action-films" van Disney mag je in 2019 niet missen...

Deze 10 "Live-action-films" van Disney mag je in 2019 niet missen...
The Lion King, Dumbo en veel meer

Film :

Voor de Disney fans onder ons; 2019 wordt hét jaar van de live-action.
Enorm goed nieuws voor de liefhebbers, en niet alleen vanwege de fantastische nieuwe versies van onder andere Maleficent 2 en The Lion King. In 2018, 2019 en 2020 gaan ook de volgende pareltjes in premiere.

1. The Nutcracker And The Four Realms (1 november 2018)
Het klassieke kerstverhaal krijgt van Disney een nieuwe donkere twist, met kleurrijke karakters gespeeld door een sterrencast zoals Morgan Freeman (godfather Drosselmeyer), Keira Knightley (the Sugar Plum Fairy) en Helen Mirren (de tirannieke Mother Ginger). Een film die kerstmis 2018 bijzonder gaat maken. Bekijk hier de trailer van de film.

2. Mary Poppins Returns (20 december 2018)
Ja, de vliegende dame met paraplu is terug! De magische oppas van de Banks-kinderen, die inmiddels zelf ook groot zijn geworden. Lees hier meer over film Mary Poppins Returns.

3. Dumbo (27 Maart 2019)
Het olifantje met de gigantische oren, die gepest werd tot dat bleek dat hij kon vliegen. Het belooft een magistrale film te gaan worden met de fantasievolle regisseur Tim Burton aan het roer. Bekijk hier de trailer van Dumbo.

4. Aladdin (24 mei 2019)
Een magisch vliegend tapijt en een geest (Will Smith) in de fles. We kunnen nu alvast trots zijn want Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari speelt de schurk Jafar in dit sprookje met duizend en één nacht sferen. Bekijk hier de trailer van de tekenfilm Aladdin uit 1992.

5. The Lion King (19 juli 2019)
Misschien wel één van de grootste klappers uit de Disney-studios. Donald Glover speelt Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. Timon en Pumbaa worden gespeeld door de komieken Billy Eichner en Seth Rogen. Of The Lion King een échte live-action-film is, is nog niet bekend gemaakt. Bekijk hier de trailer van de tekenfilm The Lion King uit 1994.

6. Jungle Cruise (4 oktober 2019)
Dwayne Johnson is kapitein Frank. Hij krijgt de opdracht om Lily Houghton (Emily Blunt) en haar broer (Jack Whitehall) naar een boom met magische krachten te brengen. Gebaseerd op een attractie uit de Disney pretparken. Lees hier meer over de film Jungle Cruise.

7. Mulan (27 maart 2020)
Ook de film Mulan krijgt een live-action remake. Mulan gaat in het leger, als de boze Hunnen het land binnenvallen. De Chinese actrice Liu Yifei zal de hoofdrol spelen in de nieuwe Mulan-film. Actiefilmlegende Jet Li heeft een een bescheiden rol als de keizer van China. Bekijk hier de trailer van de tekenfilm Mulan uit 1998.

8. Maleficent 2 (Mei 2020)
Het eerste deel was prachtig! Over het tweede deel is nog bitter weinig bekend, behalve dat Angelina Jolie terugkeert als de duistere tovenares. Ook Elle Fanning is weer te zien als Aurora. Daarnaast zijn Michelle Pfeiffer en Sam Riley toegevoegd aan de cast. Bekijk hier de betoverende trailer van het eerste deel Maleficent uit 2014).

9. Ralph Breaks the Internet: Wreck-it Ralph 2 (12 december 2018)
Wellicht geen live-action, maar toch zeer de moeite waard om te noemen; het vervolg op Wreck-it Ralph uit 2012 maakt zijn opwachting in december dit jaar. Dit keer neemt Ralph je mee naar de wereld van het internet samen met zijn maatje Vanellope. Bekijk hier de trailer van de film (Voor de liefhebber: spot alle Disney prinsessen die je maar kunt bedenken).

10. Toy story 4 (26 juni 2019) en Frozen 2 (27 november 2019)
En alsof dit nog niet genoeg is, komen er in 2019 nog 2 grote publiekslievelingen uit. Het speelgoed avontuur met cowboy pop woody (Tom Hanks) en de zingende ijskoningin Anna (Kristen Bell) keren ook weer terug op het witte doek. Bekijk hier de trailer van het eerste deel van Frozen uit 2013.

:article:img

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies. Alle datums van deze Disney-producties zijn onder voorbehoud. Dit zou nog kunnen veranderen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV