Filmrecensie: The Nun

Filmrecensie: The Nun
Regisseur James Wan's nonnen-spookhuis is geopend!

Bioscoop

Deze donderdag is de horrorfilm The Nun in de Nederlandse bioscopen in première gegaan. Meestal is een non een vredelievend persoon, maar in deze griezelfilm gaat dit clichè-beeld weg als sneeuw voor een bloedrode zon. Lees hier de filmrecensie van The Nun.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Trailer The Nun

Het verhaal van The Nun
Wanneer een jonge non in een duister klooster in Roemenië zelfmoord pleegt, worden er een priester en een noviciaat door het Vaticaan gestuurd om dit te onderzoeken. De priester heeft een onheilspellend verleden en de novicaat is op de drempel van haar laatste geloften. Samen onthullen ze het profane geheim van de orde en staat hun leven, geloof en ziel daar door op het spel.

Beoordeling van Gids.tv
Deze spin-off van The Conjuring 2 is niet voor tere zielen. De film is heerlijk bloedig. The Nun heeft wel de bekende horror-clichés, maar bovenal heeft deze productie een bijzonder enge sfeer. Als liefhebber mag je dit 'horror-nonnen-spookhuis' zeker niet overslaan. Kwaliteit wint het in alle opzichten in deze film, waar deze boosaardige non met slecht gebit je de stuipen op het lijf jaagt.

Bekijk ook enkele andere horror-films: Insidious, Saw of Slender Man)

Cast
Naast Bonnie Aarons (Conjuring 2) en Taissa Farmiga (American Horror Story) zijn ook Jonas Bloquet (3 Days to Kill) en Demián Bichir (The Heat) te zien in deze film. De regie is voor James Wan (Insidious) en Corin Hardy (The Hallow).

The Nun is vanaf 6 september te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror. Tijdsduur: 97 minuten. IMDB score van 6,7. Bekijk hier de trailer van de film.

Tags: sneeuw, zelfmoord, media, kwaliteit, horrorfilm, productie, vaticaan, film, nonnen, geheim, priester, mode, bioscoop, spel, trailer, overslaan, horror, klooster, slagveld, bonnie, beoordeling, special, spookhuis, gebit, zon, verhaal, non, dicht, heat, saw, the conjuring, american horror story, stoppen, on demand, imdb, slender man, filmrecensie, slecht

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »