Frankrijk - Nederland live op tv in de Nations League

Frankrijk - Nederland live op tv in de Nations League
Eerste duel in nieuwe competitie

Sport

Op zondag 9 september gaat voor het Nederlands elftal de Nations League van start. In de nieuwe landencompetitie speelt Oranje vier wedstrijden, uit en thuis tegen Frankrijk en Duitsland. Het eerste duel is Frankrijk - Nederland, live te zien op NPO 1.

Nieuwe competitie
De UEFA Nations League is een nieuwe competitie die veel oefenwedstrijden vervangt. In vier divisies spelen alle Europese landen interlands tegen ploegen van een, volgens de FIFA-ranglijst, vergelijkbaar niveau. Nederland behoorde bij de loting nog net bij de beste twaalf landen van Europa.

Wereldkampioenen
Na de groepsfase spelen de beste landen uit de A-divisie op een nieuw toernooi twee halve finales en een finale om de Nations League. Voor het land dat laatste wordt in hun groep - met voor Nederland de laatste twee wereldkampioenen Frankrijk en Duitsland - degradatieert naar Divisie B.

Wanneer wordt er gespeeld in de poule van Nederland, Frankrijk en Duitsland?

  • 6 september: Duitsland-Frankrijk (0-0)
  • 9 september: Frankrijk-Nederland
  • 13 oktober: Nederland-Duitsland
  • 16 oktober: Frankrijk-Duitsland
  • 16 november: Nederland-Frankrijk
  • 19 november: Duitsland-Nederland

De NOS zendt de wedstrijd Frankrijk - Nederland vanuit het Stade de France rechtstreeks uit op tv. Om 20.20 uur begint de voorbeschouwing op NPO 1. Om 20.45 uur volgt de aftrap.

Tags: voetbal, duitsland, frankrijk, sport, wedstrijd, nederland, oranje, live, nos, nederlands elftal, toernooi, loting, competitie, uefa, npo, europa, stade de france, degradatie, npo 1, nations league, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »