Nieuw op Netflix: Documentaire 'Jane'

Nieuw op Netflix: Documentaire 'Jane'
Nooit eerder vertoonde beelden vertellen bijzonder verhaal

Kijktip

Liefhebbers van de natuur opgelet: De prachtige documentaire Jane vertelt het verhaal van antropologe en biologe Jane Goodall. Bijna 100 uur aan beeldmateriaal wordt door regisseur Brett Morgan verweven in een verhaal die zowel Jane haar persoonlijke, als professionele leven verteld.

Verhaal
Jane Goodall was een simpele secretaresse die de kans kreeg de chimpansees in Tanzania te bestuderen. Zonder enig toepasselijk diploma op zak gaat de 26-jarige Jane - helemaal alleen - op pad. Een jaar lang verblijft zij tussen de primaten. De film focust zich op haar baanbrekende werk, haar persoonlijke relatie met cameraman Hugo van Lawick en de liefdevolle manier waarop zij de chimpansees behandelde.

Jane of Cobain?
Jane is niet het enige reuzeproject dat Brett Morgan aanpakte. In 2015 dook hij ook in de reuzearchieven rond zanger Kurt Cobain voor de succesvolle documentaire Cobain: Montage of Hack. Is Jane net zo'n succes als Cobain?

Jane is vanaf 12 september 2018 te zien op Netflix. Bekijk de trailer en de link naar Netflix op de film-pagina van Jane.

Tags: natuur, hack, documentaire, biologe, film, regisseur, diploma, netflix, tanzania, cameraman, morgan, beeldmateriaal, relatie, cobain, verhaal, jane goodall, chimpansees, bestuderen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »