Omroep Max en AvroTros staan stil bij overlijden Anneke Grönloh

Omroep Max en AvroTros staan stil bij overlijden Anneke Grönloh
Zangeres op 76-jarige leeftijd overleden in Frankrijk

Nieuws :

Zangeres Anneke Grönloh is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het management van de zangeres bekendgemaakt. Ze was al geruime tijd ernstig ziek.

Laatste jaar was zwaar
Actrice maar bovenal zangeres Anneke Grönloh (geboren in 1942 in Nederlands-Indië) overleed in haar woonplaats in Frankrijk. In 2016 kreeg de zangeres twee longembolieën en sindsdien was ze afhankelijk van een zuurstofapparaat. Halverwege vorig jaar besloot ze te stoppen met haar carrière.

Brandend Zand
En stoppen met zingen was haar grootste nachtmerrie. Haar grootste hits waren Brandend Zand en Paradiso. Wereldwijd verkocht ze dertig miljoen platen. Anneke Grönloh nog diverse succesvolle tournees naar Indonesië en Singapore, terwijl ze in eigen land vaak optrad met The Dutch Swing College Band en andere orkestjes in oude jazzstijl. "Op het podium ben ik op mijn sterkst, vooral voor grote zalen", zei ze in het jaar 1994. Bekijk hier onder de mooie herinnering uit het programma Linda's Love Letters waar ook Anneke hard om heeft gelachen.

Omroep Max en AvroTros staan deze maandag stil bij het overlijden van zangeres Anneke Grönloh. Dat bevestigt NPO1. De herhalingen van Tijd voor Max en M maken ruimte voor een afscheidsconcert van Grönloh. Dat wordt vanaf 10.10 uur uitgezonden. In de middag, om 16.30 uur, moet een herhaling van De rijdende rechter wijken voor Voor alle fans van Anneke. In dit programma is een compilatie te zien van Grönlohs optredens door de jaren heen.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Omroep Max en AvroTros staan stil bij overlijden Anneke Grönloh of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: frankrijk, miljoen, zingen, paradiso, compilatie, zand, rechter, zangeres, omroep, singapore, actrice, overlijden, woonplaats, hits, wereldwijd, platen, podium, tros, indi, omroep max, swing, overleden, college, fans, ziek, brandend, love letters, leeftijd, trap, avrotros, de rijdende rechter, verkocht, npo1, zwaar, herhaling, tijd voor max


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV