WK wielrennen 2018 live op tv

WK wielrennen 2018 live op tv
Ruim een week WK-wedstrijden

Sport

Eind september strijden de beste wielrenners van de wereld om de wereldkampioenstruien in verschillende disciplines. Zowel de mannen als de vrouwen komen in actie in de ploegentijdrit, indivuduele tijdrit en wegwedstrijd.

Innsbruck
Van zondag 23 tot en met zondag 30 september worden de WK's gereden in Tirol in Oostenrijk. De finishstreep ligt telkens in Innsbruck. In Nederland doen Eurosport en de NOS in Nederland live verslag, grotendeels op televisie en volledig online op NOS.nl en de Eurosport Player.

Programmaschema WK wielrennen

  • Zondag 23 september om 15.00 uur: ploegentijdrit mannen
  • Dinsdag 25 september om 14.30 uur: tijdrit vrouwen
  • Woensdag 26 september om 14.00 uur: tijdrit mannen
  • Zaterdag 29 september om 14.00 uur: wegwedstrijd vrouwen
  • Zondag 30 september om 14.00 uur: wegwedstrijd mannen

Favorieten
Bij de vrouwen zijn de verwachtingen voor de Nederlandse deelnemers hoog. Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk zijn de grote favorieten voor de tijdrit, terwijl de eerste twee ook grote kandidaten zijn om de wegwedstrijd te winnen. Buitenlandse uitdagers zijn onder anderen Amanda Spratt en Elisa Longo Borghini.

Tom Dumoulin
Bij de mannen maken titelverdediger Tom Dumoulin en Rohan Dennis een grote kans om de tijdrit te winnen. Voor de wegwedstrijd zijn vele klimmers favoriet, waaronder Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Julian Alaphilippe, Michal Kwiatkowski en de Nederlanders Tom Dumoulin en Bauke Mollema.

Op televisie zijn alle wedstrijden te zien op Eurosport 1 en grotendeels op NPO 1. Online is alles rechtstreeks te zien via NOS.nl en de Eurosport Player.

Tags: vrouwen, sport, wielrennen, nederland, live, nos, televisie, oostenrijk, wielrenners, ploegentijdrit, wk-wielrennen, npo, tijdrit, Tirol, eurosport, online, wegwedstrijd, mannen, npo 1, eurosport player, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »