Nieuw op Videoland: documentaireserie Eetstoornissen: maskers af

Nieuw op Videoland: documentaireserie Eetstoornissen: maskers af
Intieme docuserie van Jessica Villerius

Kijktip :

Documentairemaakster Jessica Villerius heeft een aantal emotionele portretten van mensen met eetstoornissen gemaakt. Het resultaat is te zien in de Videoland-documentaireserie Eetstoornissen: maskers af.

Eetproblemen
In de docuserie wordt elke aflevering het dagelijks leven van een persoon met een eetprobleem gevolgd. De eertse aflevering, 'Het verhaal van Sanne', leverde veel begrip en positieve reacties op, zowel bij Sanne zelf als bij mensen die direct of indirect met een eetstoornis te maken hebben. Aflevering twee gaat over Manon. Zij is gediagnosticeerd met Anorexia type 2 (met eetbuien) en Orthorexia.

Behoefte om te deugen
Jessica Villerius zegt over het portet van Manon: "Hoewel iedere eetstoornis of eetprobleem zeer individueel is, denk ik dat Manon een grote groep jonge vrouwen vertegenwoordigt die merken dat ze controle verliezen over zaken die in eerste instantie gezond leken. Ik wilde laten zien hoe dit niets met Instagram of een mode-ideaal te maken heeft, maar met de intrinsieke behoefte om te deugen of 'OK' te zijn."

De eerste twee afleveringen van Eetstoornissen: maskers af zijn via deze link te zien op Videoland. Er volgen nog twee afleveringen. De korte versies zijn te zien op LINDA.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw op Videoland: documentaireserie Eetstoornissen: maskers af of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: vrouwen, controle, vrouw, anorexia, documentaireserie, mode, videoland, deugen, portretten, dagelijks leven, lindatv, jonge vrouwen, jessica villerius, eetstoornis, gezond


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV