Filmrecensie: A Star is Born

Filmrecensie: A Star is Born
Bradley Cooper en Lady Gaga laten muziek en liefde vlammen

Bioscoop

Vanaf donderdag 4 oktober is de splinternieuwe film A Star is Born te zien in de Nederlandse bioscopen. Met maarliefst 3 variaties op de teller (waarvan één wervelende musical uit 1954), is het nu de beurt aan de versie in 2018. De fantastische trailer laat al zien dat dit prachtig gaat worden. Lees hier de filmrecensie van A Star is Born.

Gids.tv bekijkt alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Nog 1 keer het verhaal
'A Star is Born' vertelt het aangrijpende verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.

Beoordeling van Gids.tv
Dat Lady Gaga kan zingen dat wisten we al. Met een ijzersterke stem blaast ze live bijna iedereen van het podium. Maar dat de zangeres ook kan acteren is een verrassing. Al bij de eerste ontmoeting met Jack als 'La Vie en Rose' wordt ingezet, ben je als kijker al snel verkocht.

Oscar in de tas?
Critici denken dat deze productie Oscargoud gaat winnen. Dit regiedebuut van Bradley Cooper is ontzettend knap. Deze film is een must-see voor muziekliefhebbers, en voelt niet aan als een 'musicalfilm'. Zeker één van de topfilms van dit jaar. Tip: Een zakdoek of zonnebril met donkere glazen in de tas is geen overbodige luxe.

Cast
Naast Bradley Cooper (Avengers: Infinity War) en Lady Gaga (American Horror Story) zijn ook Dave Chappelle (Robin Hood: Men in Tights) en Sam Elliott (The Golden Compass) te zien in deze film. Regie is voor Bradley Cooper (American Hustle).

A Star is Born is vanaf 4 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, muziek, Romantiek. Tijdsduur: 136 minuten. IMDb-score 8,6. Bekijk hier de trailer van A Star is Born.

Tags: talent, vlees, muziek, zingen, live, vrouw, teller, film, stroom, bloed, bioscoop, zonnebril, bradley, born, trailer, musical, maine, acteren, lady gaga, golden, hustle, oscars, horror, 1954, beoordeling, special, podium, schaduw, bradley cooper, verval, american hustle, dave chappelle, robin hood, american horror story, ster, on demand, drama, geruchten, imdb, avengers, filmrecensie, infinity war, country, a star is born

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »