Confronterende reis naar de kledingindustrie in tv-programma Genaaid

Confronterende reis naar de kledingindustrie in tv-programma Genaaid
Beginnende modeontwerpers ontwikkelen collectie

Nieuws

De EO komt dit najaar met een tv-programma waarin vijf beginnende modeontwerpers de kans krijgen om een duurzame collectie te ontwikkelen. Daarvoor moeten ze wel eerst de schaduwkant van de mode-industrie bekijken. Dat is te zien in Genaaid.

Erbarmelijke omstandigheden
De modeontwerpers Floortje, Sophie, Amal, Jason en Demy doorlopen tijdens het programma alle schakels binnen de kledingketen. Ze reizen naar Myanmar en zullen daar onder andere onder erbarmelijke omstandigheden op katoenvelden werken. Ook gaan ze in ververijen en sweatshops aan de slag en zien ze hoe het is om je geld te verdienen als kleermaker.

Sophie is een van de modeontwerpers in Genaaid

Confronterend
Het blijkt voor alle kandidaten een confronterende ontdekkingsreis. De makers willen bewustwording creëren onder jongeren. "We zijn gewend dat er elk seizoen weer nieuwe kleding in de schappen hangt, die we voor een relatief klein prijsje kunnen kopen", zegt EO-eindredacteur Herman Wegter. "Maar weten we ook hoe – onder welke omstandigheden - deze kleding wordt gemaakt? Dat willen we met dit programma laten zien. Kijken we verder dan het prijskaartje?" Lees hier meer over Genaaid.

Genaaid, dat wordt gepresenteerd door Jennifer Hoffman, is vanaf woensdag 14 november wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Tags: kleding, industrie, kledingindustrie, mode, npo, collectie, tv-programma, modeontwerper, myanmar, geld, jongeren, herman wegter, jennifer hoffman, npo 3, genaaid

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »