Wielerwedstrijd Ronde van Lombardije 2018 live op tv

Wielerwedstrijd Ronde van Lombardije 2018 live op tv
Eendaagse wielerklassieker

Sport

De wielerklassieker Ronde van Lombardije wordt zaterdag 13 oktober voor de 112de keer gereden. Sportzender Eurosport doet rechtstreeks verslag op tv en online via de Eurosport Player.

Parcours
De eendaagswedstrijd bestaat dit jaar uit 241 kilometer. De Ronde van Lombardije is bekend om de steile beklimmingen in de uitlopers van de Alpen. De laatste serieuze klim is de Civiglio, van 4,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,7 procent op 14 kilometer van de finish.

Favorieten
Vinceno Nibali won de Ronde van Lombarije vorig jaar en doet ook dit jaar weer mee. Overige favorieten zijn onder anderen wereldkampioen Alejandro Valverde, Primoz Roglic en de nummer drie van vorig jaar, Gianni Moscon. De beste Nederlander aan de start is Bauke Mollema.

De Ronde van Lombardije 2018 is zaterdag 13 oktober vanaf 14.30 uur te zien op Eurosport 1 en online via de Eurosport Player.

Tags: sport, wielrennen, bauke mollema, alejandro valverde, nederlander, live, finish, alpen, wereldkampioen, ronde van lombardije, parcours, eurosport, primoz roglic, online, eurosport player, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »