Videoland-filmrecensie: Het Verlangen

Videoland-filmrecensie: Het Verlangen
Chantal Janzen weet te verrassen op hoge hakken

Kijktip :

Vanaf 21 oktober is de film Het Verlangen, van de makers van Alles is Liefde en Publieke Werken, te zien op Videoland. Het lijkt in eerste instantie op wederom een mierzoete romcom van Nederlandse bodem, maar de film ontpopt zich als inktzwarte komedie. En dat is bijzonder goed nieuws. Lees hier de filmrecensie van Het Verlangen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Uitgeverij Goudemondt staat aan de rand van de afgrond. De broers Marc en Boudewijn hebben er alles voor over om het familiebedrijf overeind te houden. Ze zien dan ook hun kans schoon als ze een roman, een meesterwerk, in handen krijgen. In plaats van de stotterende, mediaschuwe Herman schuiven ze schoenenverkoopster Brigitte naar voren als de auteur van het boek. Een grote wisseltruc met grote gevolgen.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Het overschot aan Nederlandse romantische komediefilms is groot. Toch mag deze productie er zijn, en dat komt mede door het einde van de film dat je niet aan ziet komen. Chantal Janzen is heerlijk als blonde schoenenverkoper, maar het zijn de sterke bijrollen die opvallen. Het is erg leuk om de fantastische Alex Klaasen en Gijs Naber te zien in de uitgeverswereld vol schone schijn. Ook de ouders van de broers, Bram van der Vlugt en Anne-Wil Blankers, laten de kijker verrassen. Dat is het grootste cadeau van deze film.

Cast
Naast Chantal Janzen (Pak van me hart) en Jelka van Houten (Jackie) zijn ook Alex Klaasen (Gooische vrouwen), Gijs Naber (Redbad), Anne-Wil Blankers (Wilhelmina) en Bram van der Vlugt (Oorlogsgeheimen) te zien in deze film. De regie is van Joram Lürsen (Bankier van het Verzet).

Het Verlangen is vanaf 21 oktober 2018 via deze link te zien bij Videoland. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 90 minuten. Bekijk hier de trailer van Het Verlangen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV