In Anorexia Eetclub gaan jongeren de strijd aan met hun eetstoornis

In Anorexia Eetclub gaan jongeren de strijd aan met hun eetstoornis
Samen leren normaal te koken en te eten

Kijktip

In een nieuw televisieprogramma gaan zes jongeren de strijd aan met hun eetstoornis anorexia nervosa. Onder leiding van een gespecialiseerde diëtiste willen ze in Anorexia Eetclub samen leren om weer normaal te koken en te eten.

Koken en eten
Door de uitdaging aan te gaan, willen de deelnemers laten zien hoe deze strijd hun leven bepaalt. "Tijdens de kooktraining, een regelmatig ingezet onderdeel bij eetstoornistherapie, doen ze samen boodschappen, koken ze samen en gaan ze samen eten. Doel is dat de jongeren elkaar helpen en steunen in de wens om een normale maaltijd te bereiden", laat omroep NTR weten.

Dagelijkse strijd
Anorexia Eetclub wil inzichtelijk maken wat iemand met een eetstoornis meemaakt. De focus ligt op het verhaal van de jongeren. Presentatrice Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte en hun wil om te herstellen. Lees hier meer over Anorexia Eetclub.

Anorexia Eetclub is vanaf dinsdag 6 november wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 3.

Tags: presentatrice, anorexia, maaltijd, koken, npo, boodschappen, tv-programma, deelnemers, ziekte, jongeren, tatum dagelet, eten, eetstoornis, npo 3, ntr, anorexia eetclub

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »