Filmrecensie: The Girl in the Spider's Web

Filmrecensie: The Girl in the Spider's Web
Claire Foy en Sylvia Hoeks in stijlvolle actiethriller

Film :

Vorige week is het vierde deel in de Millennium-filmreeks, The Girl in the Spider's Web, in première gegaan. De Zweedse schrijver-journalist Stieg Larsson overleed in 2004 aan een hartaanval, vlak voor zijn Millennium-trilogie een wereldhit werd. David Lagercrantz schreef in opdrachten van de erven van Larsson een vervolg. Met regisseur Fede Alvarez (Don't Breathe) en 'Kameleon-actrice' Claire Foy op de set is vuurwerk gegarandeerd. Lees hier de filmrecensie van The Girl in the Spider's Web.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
Lisbeth Salander (Claire Foy) is een hacker die wordt achtervolgd door haar verleden. Wanneer ze een gevaarlijke opdracht krijgt van Frans Balder (Stephen Merchant), een wanhopige softwareontwikkelaar die voor de NSA heeft gewerkt, om een door hem gecreëerd programma terug te stelen van de Amerikanen, raakt ze dieper in de problemen. Daarnaast lijkt het verleden haar in te halen.

Beoordeling van Gids.tv
Ten eerste is het belangrijk om de knop 'realisme' uit te zetten. Dan zie je een vlotte en stijlvolle actiefilm. De film slaat wat door als het gaat over 'het redden van de wereld', maar als je daar niet te zwaar aan tilt is dat snel vergeten. Alle credits gaan naar de bijzondere actrice Claire Foy, die moeiteloos schakelt - zo lijkt het - van de echtgenoot van Neil Armstrong in First Man naar een stoere cyberhacker in The Girl in the Spider's Web. Ook Nederlands trots Sylvia Hoeks heeft een belangrijke rol, waaruit blijkt dat Hollywood niet meer om deze actrice heen kan.

Cast
Naast Claire Foy (The Crown) en Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049) zijn ook Vicky Krieps (Phantom Thread) en Stephen Merchant (Logan) te zien in deze film. De regie is van Fede Alvarez (Evil Dead).

The Girl in the Spider's Web is vanaf 25 oktober 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Drama, Thriller. Tijdsduur: 117 minuten. Bekijk hier de trailer van The Girl in the Spider's Web.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: The Girl in the Spider's Web of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier