Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms

Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms
Mackenzie Foy en Helen Mirren in vroege kerstsfeer

Film :

Vorige week donderdag is de splinternieuwe Disneyfilm The Nutcracker and the Four Realms in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Begin november en de kerstballen, kerstbomen en dennengeur waait de bioscoopzaal in. Gids.tv heeft deze nieuwe Disneyfilm gezien. Lees hier de filmrecensie van The Nutcracker and the Four Realms.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het wereldberoemde verhaal
Het is Kerstavond, maar Clara (Mackenzie Foy) is niet in feeststemming. Het wordt namelijk de eerste kerst sinds haar moeder is overleden. Ze komt er echter niet onderuit om naar het jaarlijkse kerstfeest van haar peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman) te gaan. Hier vindt Clara een magische sleutel, die naar een sprookjesachtige wereld leidt.

Beoordeling van Gids.tv
De film is gebaseerd op ‘De notenkraker en de muizenkoning’ van de Russische schrijver E.T.A. Hoffman. Deze nieuwe variant voegt ook nieuwe elementen toe; zo is de plot rond Moeder Ginger speciaal bedacht voor de film. De beroemde balletversie van ‘de notenkraker’ wordt ook niet vergeten, want je ziet een optreden van balletgrootheden Misty Copeland en Sergei Polunin.

Disney eye-candy
Disney's schatkist is open gegaan als het gaat om en de kostuumontwerpen en visueel is er erg veel te genieten. Als familiefilm voor de feestdagen is het allemaal mooi, maar toch zal deze productie geen blijver zijn in indrukwekkende reeks Disneyfilms. Daarvoor is dit te veel een herhaling van zetten. Denk bij de eerdere zetten aan de film Alice in Wonderland.

Cast
Naast Mackenzie Foy (Interstellar) en Keira Knightley (Everest) zijn ook Helen Mirren (Fast & Furious 8) en Morgan Freeman (Going in Style) in deze film te zien. De regie is voor Joe Johnston (Captain America: The First Avenger)

The Nutcracker and the Four Realms is vanaf 1 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Familiefilm, Avontuur, Fantasy. Tijdsduur: 101 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: The Nutcracker and the Four Realms of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV