Floortje Dessing bezoekt diplomaten in Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing bezoekt diplomaten in Floortje en de Ambassadeurs
Het leven van Nederlandse ambassadeurs

Nieuws

Voordat Floortje Dessing met een nieuw seizoen Floortje Naar Het Einde Van De Wereld komt, is eind dit jaar eerst het nieuwe programma Floortje en de Ambassadeurs te zien bij de NPO. In dat programma wordt een unieke kijk achter de schermen van de ambassade gegeven.

Markante ambassadeurs
In het vierdelige programma maakt Dessing kennis met markante ambassadeurs door een week lang met ze mee te draaien. Ze volgt de diplomaten in en rondom de ambassade, op reis in 'hun' land en samen met familie in hun residentie.

Onbekende wereld
Floortje Dessing vertelt over haar nieuwe programma: "Ik kom geregeld op een ambassade om een visum te halen en heb contact met ze wanneer ik risicovolle reis maak, maar verder is dit een wereld die voor mij relatief onbekend is." Ze ziet in het nieuws steeds vaker berichten over ambassadeurs en diplomaten.

Spionnenaffaire
"Daar waar ze voorheen achter gesloten deuren opereerden, lijken ze steeds zichtbaarder te worden. Daarbij was de timing van onze reizen goed: ik was in Iran toen Donald Trump het nucleaire akkoord opzegde en in Rusland tijdens die spionnenaffaire. Het is fascinerend om van dichtbij mee te maken wat er dan op een ambassadeur afkomt", zegt Dessing. Lees hier meer over Floortje en de Ambassadeurs.

Floortje en de Ambassadeurs is vanaf donderdag 22 november wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 1.

Tags: rusland, iran, ambassade, achter de schermen, diplomaten, ambassadeur, npo, residentie, visum, tv-programma, Donald Trump, nieuws, floortje dessing, contact, familie, npo 1, reis, kennis, floortje en de ambassadeurs

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »