Netflix-serierecensie: House of Cards S6

Netflix-serierecensie: House of Cards S6
Geest van Spacey blijft waaien over seizoen

Kijktip

Netflix heeft begin november het zesde (en tevens laatste?) seizoen van House of Cards gelanceerd op haar platform. Hoe bevalt het eerste seizoen zonder Frank Underwood in de serie? Je leest het hier!

Verhaal
'Nu is het mijn beurt'. Leve president Claire Underwood (Robin Wright). In dat teken staat dit nieuwe seizoen. Claire in de presidentsstoel in The Oval Office, dat is toch wel even wennen. Het is in ieder geval ook niet zo makkelijk dan het lijkt...

Recensie van Gids.tv
Het zesde seizoen is weer als vanouds. Bekende concepten en een duidelijke lead: Claire. Toch blijft de geest van Francis Underwood (Kevin Spacey) door de gangen dwalen, ondanks dat Claire de serie best zelf kan dragen. Ook neemt de serie dit seizoen de keuze zich 'maatschappelijk verantwoorder' te gaan gedragen. Zo worden thema's als machtige oligarchen en bedreigde pers nu ook aangesneden. Dit haalt de spanning een beetje weg uit de serie.

Bingewatchen
House of Cards is de serie die de wereld kennis liet maken met bingewatchen, een fenomeen dat, mede door Netflix en haar concurrenten in de streamingwereld, tegenwoordig populair is. Vorig jaar al werd seizoen 5 van de serie 'minder spannend' en 'niet vernieuwend' genoemd. Valt het doek dan nu definitief voor House of Cards? Lees hier meer en kijk direct het zesde seizoen!

Tags: president, pers, tv-serie, netflix, serie, spanning, recensie, gangen, thema, platform, kevin spacey, house of cards, populair, bingewatchen, laatste seizoen, kennis, spannend, seizoen 5, seizoen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »