Filmrecensie: De Dirigent

Filmrecensie: De Dirigent
Antonia Brico, de maestro vol passie voor orkest en muziek

Bioscoop

Sinds 25 oktober is de Nederlandse speelfilm De Dirigent te zien in de Nederlandse bioscopen. Vijftien jaar deed regisseur Maria Peters (Sonny Boy en Kruimeltje) erover om het leven van de vrouwelijke dirigent Antonia Brico te verfilmen. Een vrouw met een onmogelijke droom in een mannenwereld. Lees hier de recensie van De Dirigent.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier onze filmrecensies.

Het verhaal
De Verenigde Staten, 1926. De 24-jarige Nederlandse Antonia Brico (gespeeld door Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders geëmigreerd naar de VS. Ze heeft één passie: dirigent worden. Ze wordt echter door niemand serieus genomen. Zelfs haar pianoleraar adviseert haar om geen auditie te doen voor het conservatorium. Een leven vol tegenslagen volgt. Antonia keert terug naar Nederland, waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om haar les te geven.

Beoordeling van Gids.tv
Antonia Brico is een vrouw met een missie om dirigent te worden. Ze heeft een doorzettingsvermogen waar je veel ontzag voor kunt hebben en de passie om haar dromen te volgen. Het zijn fantastische thema's in De Dirigent. Er wordt veel verteld in de film, waardoor de snelheid er soms wat uitgehaald wordt.

Hollywood allure
Toch mag de film van Maria Peters er zijn. De film straalt luxe uit, met prachtige kleuren, een schitterende belichting en decors die aan Hollywoodfilms van weleer doen denken. Daarnaast zijn er grote internationale acteurs, zoals de fantastische rollen van Sian Thomas (bekend van Harry Potter) en Benjamin Wainwright (A Quiet Passion).

Cast
Naast Christanne de Bruijn zijn ook Annet Malherbe (All You Need is Love), Gijs Scholten van Aschat (Publieke Werken) en Raymond Thiry (Bankier van het Verzet) te zien in deze film. De regie is van Maria Peters (Sonny Boy).

De Dirigent is vanaf 25 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Nederlands, Drama. Tijdsduur: 137 minuten. Bekijk hier de trailer van De Dirigent.

Tags: amerika, nederland, dirigent, vrouw, film, regisseur, snelheid, potter, verzet, actrice, trailer, bankier, harry potter, kleuren, hollywood, passion, droom, thema, beoordeling, peters, speelfilm, ALL YOU NEED IS LOVE , missie, antonia, annet malherbe, gijs scholten van aschat, maria peters, ouders, conservatorium, drama, bankier van het verzet, filmrecensie, raymond thiry

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »