Filmrecensie: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Filmrecensie: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Eddie Redmayne in magische toverwereld van Harry Potter

Film :

Twee jaar geleden bracht Warner Bros een leuke spin-off van de Harry Potter-franchise uit: Fantastic Beasts and Where to Find Them. Vanaf 14 november is het tweede deel The Crimes of Grindelwald in de bioscoop te zien. Gids.tv heeft de film bekeken. Lees hier de recensie van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal vol magie
De tovenaarswereld likt haar wonden na de gebeurtenissen uit film één, gebeurtenissen die ook hoofdrolspeler Newt Scamander (Eddie Redmayne) nog achtervolgen. Het Ministerie van Toverkunst in New York houdt de sociaal ongemakkelijke zoöloog nauwlettend in de gaten, vanwege zijn betrokkenheid bij de verwoesting van de stad maanden terug. De levensgevaarlijke tovenaar Grindelwald is ingerekend door Schouwers, die voor het Ministerie werken. Die inrekening is echter niet voor lang.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
De film start duister en groots met een heftige scène in een regenachtige setting als Grindelwald (Johnny Depp) probeert te ontsnappen. Depp doet niets nieuws, maar het blijft toch bijzonder als deze acteur acte de présence geeft. Deel twee is groter, bombastischer en drukker dan zijn voorganger, maar hierdoor voelt deze productie ook te gehaast en rommelig aan. Met minder verhaalvertelling geniet je meer van alle pracht en praal op het witte doek.

Cast
Naast Eddie Redmayne (The Danish Girl) en Johnny Depp (Murder on the Orient Express) zijn ook Jude Law (The Grand Budapest Hotel) en Ezra Miller (Suicide Squad) te zien in deze film. De regie is van J.K. Rowling (Harry Potter) en David Yates (The Legend of Tarzan).

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is vanaf 14 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Familiefilm, Fantasy. Bekijk hier de trailer van de tweede Fantastic Beasts.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV