Filmrecensie: The Sisters Brothers

Filmrecensie: The Sisters Brothers
Joaquin Phoenix en John C. Reilly in heerlijke Western

Film :

Sinds 25 oktober is de western The Sisters Brothers te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze western bewandelt niet de paden zoals we gewend zijn in dit genre. Een zwijgzame cowboy is stoer, maar geldt dat ook voor een gezellige praatzieke cowboy? Gids.tv heeft de film gezien; lees de filmrecensie van The Sisters Brothers.

Het verhaal
In het jaar 1850 is Amerika in de ban van het Wilde Westen. De kogels vliegen je om de oren, waar je ook bent. De gebroeders Sisters krijgen van "The Commodore" de opdracht Hermann Kermit Warm op te sporen en te vermoorden. Hij heeft namelijk een waardevol geheim. Om dat doel te bereiken, huren zij op hun buurt weer Eli in. Al snel slaat de twijfel over het plan en de goudkoorts toe bij iedereen.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Wreed geweld en laconieke humor: The Sisters Brothers zit vol contrasten. En dat maakt de film bijzonder leuk om naar te kijken. Het contrast begint al bij de gebroeders Sister zelf, fantastisch geacteerd door Joaquin Phoenix en John C. Reilly. Dat komt omdat hun beider toekomstvisies niet stroken: Eli heeft schoon genoeg van het huurmoordenaarswereldje en wil stoppen, maar Charlie gedijt prima bij de sadistische praktijken. De film is traag van opzet, wat als een nadeel kan worden gezien voor mensen die actie willen. Voor mensen die van donkere, droge humor met de heerlijke Westernsfeer houden is dit een must-see.

Cast
Naast Joaquin Phoenix (You Were Never Really Here) en John C. Reilly (Kong: Skull Island) zijn ook Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals), Riz Ahmed (Venom) te zien in deze film. De regie is voor de Franse regisseur Jacques Audiard (Un Prophete).

The Sisters Brothers is vanaf 25 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Western. Tijdsduur: 122 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV