De Aardappeleters: tien gloednieuwe afleveringen

De Aardappeleters: tien gloednieuwe afleveringen
Altijd alles al willen weten over ons eten?

Nieuws :

In seizoen twee van De Aardappeleters gaat Joris Vermeer, aardappeleter van dienst, weer op zoek naar de achtergronden van ons dagelijkse eten. Wat gaan we de tien komende afleveringen ontdekken over ons dagelijke menu?

Goed eten
Joris Vermeer was de drijfveer achter het – inmiddels gesloten – Amsterdamse toprestaurant Aan de Amstel. Van goed eten weet deze ex-restaurateur dus wel het een en ander. In De Aardappeleters seizoen 2 steekt Joris de loftrompet over geadopteerde gerechten die wij inmiddels zo gewoon vinden, dat we er bijna niets meer over weten.

Van patat tot Boeuf Stroganoff
Wat we kunnen verwachten in seizoen 2? Gids.tv licht alvast een tipje van de sluier op.

  • Boeuf Stroganoff op dinsdag 25 december, 19.00 uur, waarin Joris Vermeer de laatst levende Stroganoff ontmoet. De ontboezeming van deze prinses dat ze, sinds de dood van haar moeder, nooit meer een fatsoenlijke Boeuf Stroganoff heeft gegeten, raakt hem. Zijn zoektocht door moedertje Rusland leidt tot een verassende ontknoping.

  • Rijsttafel op woensdag 26 december, 19.00 uur
    Joris Vermeer eet voor het eerst van zijn leven een maaltijd met de doden in de ruïne van Radio Malabar, het Indonesische zusterstation van Radio Kootwijk. De ex-restaurateur leert ook dat je vleermuizen moet eten als je astma hebt. Op een stokje, eventueel met pindasaus.

  • De aflevering van de steak op donderdag 27 december, 19.00 uur, begint met een koe op een boot.
    Die boot vol koeien en ongewassen Spanjaarden steekt een oceaan over en de scheepslading bevolkt een onbewoonde vlakte. Een historische gebeurtenis, zo blijkt later. Vier eeuwen na deze avontuurlijke overtocht volgt aardappeleter Joris Vermeer het spoor van de koe en de Spanjaard om te ontdekken waarom we zo graag een lapje vlees uit Argentinië eten.

  • Patat op vrijdag 28 december, 19.15 uur, NPO 2
    De allereerste patat smaakte naar oliebol. En omgekeerd. Aardappeleter Joris Vermeer krijgt in België uitleg van een professor in patat.

De Aardappeleters is vanaf maandag 17 t/m vrijdag 28 december op elke doordeweekse werkdag rond 19.00 uur op NPO 2 te zien.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De Aardappeleters: tien gloednieuwe afleveringen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV