Paul Witteman stopt met Buitenhof

Paul Witteman stopt met Buitenhof
Journalist Hugo Logtenberg neemt stokje over

Actueel

Op 9 december neemt Paul Wiiteman afscheid van het programma Buitenhof. Journalist Hugo Logtenberg neemt de microfoon van hem over. Matthijs van Nieuwkerk heeft Paul Witteman vrijdagavond in De Wereld Draait Door gesproken over de politieke interviews die Witteman op zijn naam heeft staan. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Twee live-programma's op zondagmiddag
Witteman presenteerde Buitenhof van 1995 tot 2006 en van 2014 tot heden. Hij stopt met de presentatie van het programma, omdat hij naast de live-uitzendingen van Buitenhof op zondagmiddag, ook al Podium Witteman over klassieke muziek presenteert. "Twee live-programma's achter elkaar is iets te veel van het goede", aldus Witteman. "Als je die keuze moet maken speelt het ook mee dat ik Buitenhof maar een keer in de drie weken presenteer.”

Lees hier meer over Podium Witteman.

Politieke interviews
Maar er speelt ook iets anders mee. “In de tijd dat ik heel veel politiek interviews maakte, liep ik wel veel in Den Haag rond. Het is wel verstandig als je een politiek interviewer bent, dat je van alles vrij veel weet en iedereen goed kent en tips krijgt. Als je een keer in de drie weken een interview doet met een politicus, dan red je dat niet", zo onderbouwt Witteman zijn keuze om te stoppen met Buitenhof. Witteman blijft zich wel bezighouden met andere tv-activiteiten voor BNNVARA.

Nieuwe presentator
Hugo Logtenberg neemt de presentatie van Buitenhof van Witteman over naast zijn werk als onderzoeksjournalist voor NRC Handelsblad. De andere presentatoren van Buitenhof zijn Diana Matroos (VPRO) en Jort Kelder (AVROTROS).

Hugo Logtenberg nieuwe presentator Buitenhof

Buitenhof is elke zondag van 12:10 tot 13:10 uur te zien op NPO2.

Tags: muziek, live, interview, den haag, politiek, presentatie, uitzending, nrc handelsblad, afscheid, presentator, televisie, politicus, journalist, npo, buitenhof, de wereld draait door, nrc, klassieke muziek, 1995, zondag, tv-programma, podium, microfoon, diana matroos, jort kelder, matthijs van nieuwkerk, paul witteman, npo 1, avrotros, bnnvara, vpro, stoppen, npo2, 2006, tips, naam

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »