GTST-acteur Dave Mantel overleden

GTST-acteur Dave Mantel overleden
Dave Mantel (37) is zaterdag 1 december onverwachts overleden

Nieuws :

GTST-acteur Dave Mantel (37) is zaterdag 1 december onverwachts op natuurlijke wijze overleden, aldus Televizier. De familie van Mantel maakte het overlijden van de acteur bekend via zijn Instagrampagina.

Acteur, fotograaf en filmmaker
Dave Mantel werd geboren op 15 september 1981. In 2005 behaalde hij zijn diploma aan de Amsterdamse toneelschool en kleinkunst academie. Hij was vooral bekend als acteur, maar daarnaast werkte hij als fotograaf en filmmaker. Ook was hij ambassadeur van stichting Free a girl.

Bekijk hier de beelden van RTL Boulevard over het plotselinge overlijden van Dave Mantel

Bekend bij het grote publiek
In 2013 werd hij onderdeel van de cast van GTST. Als rechercheur Menno Kuiper maakte hij zijn debuut bij het grote publiek. Hij werd smoorverliefd op Lucas Sanders in de serie (Ferry Doedens). Samen maakten ze furore in het wereldnieuws toen Lucas en Menno als eerste homokoppel in het huwelijksbootje stapten in een soapserie. Dave verliet de serie in 2014, waarna hij verschillende gastrollen speelde in Dr. Tinus en De spa. Hij was ook onderdeel van de musical The Bodyguard.

Zijn familie en vriendin Dapheny Oosterwolde vragen om rust in deze moeilijke tijd. Mantel & Dapheny hadden drie jaar een relatie en zouden gaan samenwonen. De twee waren in 2016 samen te zien in de komische televisiefilm Hoe het zo kwam dat de Ramenlapper Hoogtevrees Kreeg.

Afgelopen zomer deelde Dave Mantel op Instagram foto's van zichzelf in het ziekenhuis. Daarbij liet hij weten dat hij na negen maanden ziekte was geopereerd aan zijn galblaas en herstellende was.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op GTST-acteur Dave Mantel overleden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen